Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

21:06 Протестиращите потеглиха на обичайното си шествие към Орлов мост.

20:20 Протестиращи хвърляха яйца по парламента.

19:50 На стената на Партийния дом вървят кадри от боя на конфетенцията на ГЕРБ и на техен фон Борисов, който казва, че обича хората и обича те да са добре. Прожектират и извеждането на майките от по-рано днес. Палатките на майките от "Системата ни убива" отново са пред централния вход на бившия партиен дом.

19:45 Протестиращите пропуснаха да премине линейка.

19:30 ч. Протестиращите продължават да са на бул. “Дондуков”, който е блокиран, и викат “Оставка”. 

Към 18:40 ч. Изнесоха момчето с увреждания, което бяха довели майките в парламента от линейката, а тя си тръгна.

Настимир Ананиев твърди, че вътре е било меле. Пет човека го хванали и го изнесли. Казва, че са от НСО.

Ностимир Ананиев сега се е съюзил с Манолова с партията си "Волт", преди това мина през ДБГ и Реформаторския блок.

"Забраниха на един човек с увреждане да ползва от 10 ч. днес тоалетна", коментира отношението на НСО Мая Манолова след изкарването на барикадиралите се майки и 24-годишният Христо, който е с увреждане.

"Освен полицейско насилие, беше нечовешко отношението. Караянчева и НСО го държаха цял без без тоалетна в парламента. Караянчева се държи така все едно сградата е нейна. Протестиращите бяха изритани и изблъскани от сградата", каза още Манолова.

Към 18:20 ч. Пристигна линейка и лекар от спешна помощ влезе в партийния дом. 

Лекарите изнесоха на ръце младежа с увреждания, когото бяха довели в парламента, а в линейката с него се качиха и две от майките.

Към 18 ч. Джип на НСО спря близо до вратите на гаражите. В очакване на председателката на парламента Цвета Караянчева всички протестиращи се струпаха пред изхода, за да блокират служебната кола на Караянчева. 20 полицаи пък стоят подредени в две колони до вратата на гаражите.

НСО изнасят барикадиралите се в парламента. Няколко бутилки и яйца прелетяха към тях.

Изнасят някои, като са ги хванали за краката и ръцете. На всяко излизане служителите на НСО се пазят с пластмасово легенче, което се ползва при проверката на входа на парламента. 

Към 17:30 Час след като се събраха протестиращи и блокираха "Дондуков", на булеварда продължават да пристигат хора. Към 17,20 часа наброяват 50, като на място дойде и Велислав Минеков от "Отровното трио", както и отец Дионисий. На тротоара срещу партийния дом монтираха две големи тонколони, от които тази вечер организаторите на протеста ще изнасят традиционните си речи.

Движението продължава да е блокирано в отсечката от ул. "Веслец" до Министерския съвет.

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова излезе със служебната си кола през гаражите на партийния дом и мина на метри от протестиращите. Това предизвика остри реакции и викове: "Оставка!". Малка група от протестиращите се премести пред вратата на гаражите.

Към 16:30 ч. Двадесетина протестиращи са блокирали бул. "Дондуков" точно пред входа на парламента, където са се барикадирали майките на деца с увреждания от "Системата ни убива".

На възрастна жена й прилоша и тя изчака линейка легнала на платното на "Дондуков". След бърз преглед се изправи и се премести на тротоара.

На място сред протестиращите е й Георги Софкин, а със събралите се пред партийния дом излезе да говори депутатът от БСП Иван Ченчев.

На място пред входа има около 20 полицаи, които с лента са преградили тротоара и не допускат никой да влиза в сградата.

Няколко майки на деца с увреждания от "Системата ни убива" са във фоайето на партийния дом, откъдето минават депутатите и отказват да излязат от там. Към тях се е присъединил Никола Вапцаров, който оглавяваше комитета, издигнал Манолова за кмет на София и още двама-трима от хората на бившия омбудсман. От сградата се чува как викат: "Оставка!"

Арман Бабикян дойде сред протестиращите.

"Елате да подкрепим протестиращите и Майките, които са затворени в сградата на парламента пред входа на деловодството откъм бул. Дондуков!", призовават от "Отровното трио" във фейсбук.  

Протестиращи прожектират видео на стената на Партийния дом
Протестиращи прожектират видео на стената на Партийния дом
 

Протестиращи прожектират видео на стената на Партийния дом
Протестиращи прожектират видео на стената на Партийния дом
Изнесоха на ръце майките и хората на Манолова от парламента  СНИМКА: Николай Литов
Изнесоха на ръце майките и хората на Манолова от парламента СНИМКА: Николай Литов
Изнесоха на ръце майките и хората на Манолова от парламента  СНИМКА: Николай Литов
Изнесоха на ръце майките и хората на Манолова от парламента СНИМКА: Николай Литов