Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пламен Бобоков плати гаранцията от 1 млн. лева. Задържали го, защото не я внесал в срок

Пиарката му твърди, че била платена

Пламен Бобоков е задържан заради невнесената в срок гаранция, заяви  пред "24 часа" говорителят на Специализираната прокуратура Кирил Пейчинов. Той обясни, че законът е категоричен, че гаранцията трябва да се внася в срок. Освен това прокуратурата трябва пак в срок да бъде уведомена.

Бизнесменът Пламен Бобоков е задържан тази сутрин, въпреки че е платил наложената му от съда гаранция от 1 млн. лева, съобщи пред БНТ пиарката на предприемача Ани Александрова по рано днес.

"Днес в 9:40 ч. бяха грубо погазени конституционните права на Пламен Бобоков", настоя тя и допълни: "Г-н Бобоков беше задържан с прокурорско нареждане от наблюдаващия прокурор по делото Генка Бързашка, въпреки платената от него в срок, вчера, гаранция от 1 000 000 лв., за която надлежно са представени платежни нареждания на Прокуратурата в рамките на вчерашния работен ден".

"Ужасени сме от случващото се в държавата! Беззаконията у нас не може повече да продължават! Европа и светът трябва да се намесят!", обявил Пламен Бобоков при задържането си", цитиран от Ани Александрова.

В началото на юни брат му Атанас Бобоков остана за постоянно в арестa заради схемата с вносния боклук у нас.

Държавното обвинение тогава обяви, че има достатъчно доказателства, че Бобоков, бившият зам.-министър на околната среда Красимир Живков, ексшефът на плевенската РИОСВ Габриел Савов заедно с бизнесмените Николай Миховски и Айгюн Еминов са участвали в организирана престъпна група.

Те са заподозрени, че са депонирали опасни оловни отпадъци от фирмата "Монбат Рисайклинг" на няколко места из страната, знаейки, че няма как да ги обезвредят.

Адвокат на обвиняемите обаче посочи, че все още не се знае какви точно престъпления прокуратурата твърди, че са извършили обвиняемите.

Никъде, по думите му, не се посочва какви точно действия е извършил Атанас Бобоков и следователно в какви престъпления.