Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Милош Крушчич обмисля точно как ще изненада “Левски” във вечното дерби, но то не било важно за бъдещето му.
СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Милош Крушчич обмисля точно как ще изненада “Левски” във вечното дерби, но то не било важно за бъдещето му. СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Хладен ум и горещо сърце са основни за мача, вярва Милош Крушчич

Феновете с плакати за равноправие между отборите

Хладен ум и горещо сърце. Това ще е ключът в дербито, категоричен бе наставникът на ЦСКА Милош Крушчич, който изненадващо реши да се срещне с медиите преди вечното дерби. Това не бе ставало, откакто пое тима от Люпко Петрович.

Така Крушчич цитира небезизвестния създател на тайната милиция на СССР - НКДВ. Точно близкият съратник на Владимир Илич Ленин - Феликс Едмундович Дзержински искаше чекистите да са с хладен ум и горещо сърце. Все пак футболът не се играе с ръце, защото третото изискване след Великата октомврийска революция бе да са чисти.

Твърдо от дербито отпада Раул Албентоса, както “24 часа” предвиди още преди няколко дни. Така вариантите за центъра на защитата са или двойка Петър Занев - Божидар Чорбаджийски, или пък Петър Занев - Пламен Гълъбов.

Останалите играчи на “червените” са здрави и могат да участват в мача. Наританият от привърженик на “Левски” Енрике Рафаел е възстановен и тренирал напълно нормално.

Капитанът на ЦСКА Петър Занев обяви, че за такъв мач не трябва да има някакво нахъсване от страна на треньорите и ръководството, защото всички знаят какво означава той за българския футбол.

Според него, ако има провокации на терена, то за тях ще са виновни главно играчите, а не съдийството на Георги Кабаков. Той призова феновете да подкрепят тима на всяка цена въпреки слабата игра по време на подготовката.

Агитката на ЦСКА отново ще издигне плакати за равноправие между отборите в България. Последното доказателство за различно отношение между двата отбора е разрешението за шествие на левскарите, след като само преди няколко месеца от МВР официално се кълняха, че подобни неща няма повече да се случват по улиците.

Все пак повече станаха призивите да се отиде все пак на мача, въпреки че приходите отиват в касата на домакина.