Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Повдигнаха обвинение на участник в престъпната схема с фалшиви документи в Силистра

Районната прокуратура в Силистра е повдигнала обвинение за извършени шест документни престъпления на Радослав Р., съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Претърсени са адреси на територията на Тутракан, които имат отношение към обвиняемия. Мъжът е един от участниците в схема за имотни измами чрез използване на неистински документи, се казва в съобщението. Участниците в схемата са били разкрити при специализирана полицейска операция на служители на ОД на МВР в Силистра, проведена вчера на територията на областта.

По Закона за МВР са били задържани за срок до 24 часа четирима души след сигнал, подаден в сектор "Противодействие на икономическата престъпност". Извършени са претърсвания и изземвания на четири адреса в Силистра и Тутракан с разрешение на съда и на четири автомобила. Претърсване в условията на неотложност е било извършено на един адрес. Намерена е неистинска лична карта с данни на реално съществуващо лице, което в момента изтърпява наказание лишаване от свобода и фалшиво пълномощно от негово име. Иззети са кредитни карти, договори за кредити, записи на заповеди, телефони, СИМ-карти и компютърни конфигурации.

Участниците в схемата е трябвало да подготвят за продажба 60 декара земеделски земи - собственост на изтърпяващия ефективна присъда мъж. Сделката е била осуетена след проведената операция. Предприети са действия за изясняване на усвоените кредити, както и на други престъпления, извършени от четиримата, които имат отношение към схемата за имотни измами чрез използване на фалшиви документи.

След преценка на събраните доказателства наблюдаващият прокурор от Районната прокуратура в Силистра ще прецени дали да задържи лицата и да поиска от съда определяне на постоянна мярка за неотклонение, се казва в съобщението.