Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илиана Кирилова
Илиана Кирилова

Петър Петров-Еврото е искал да ме залее с киселина - това се разбра от разпита на жена му Любена Павлова

Предстоят разпити на Бойко Рашков и Асен Василев

"Петров го познавам от 1995-1996 г. Той беше прокурор тогава. Дълги години не съм комуникирала с него. Обяснила съм един момент от личния си живот, в който се срещнах с него след дълго прекъсване. Г-н Петров няма как да ми влияе на мен. Това, което знам, е, че е имал намерение да ме залива с киселина". Това разказа пред бТВ градският прокурор на София Илиана Кирилова. На въпрос как е разбрала за това тя обясни, че е излязъл наяве разпит на бившата съпруга на Петров - Любена Павлова.

Кирилова обясни, че не се чувствала заплашена, както и че намеренията за киселината "донякъде" били новина за нея. Тя не поискала да се запознава с материалите по делата, а ги оставила на заместниците си.

„Има забрана по отношение на прокурорите да коментират каквито и да било доказателства, които са събрани по по-специален ред. Мястото, където трябва да бъдат представени, е в съда", каза прокурор Кирилова по повод скандалните снимки с пудела и пачките с пари, които изтекоха в медиите.

Тя коментира и кой е пуснал в публичното пространство въпросните снимки и свидетелските показания. „Това е въпрос, който доста време седи на дневен ред. Не може да бъде отговорено еднозначно. Материалите по едно дело минават през много хора. Второ – когато едно дело постъпи в съда с него имат право да се запознаят адвокатите и е твърде неприятно, особено за прокуратурата, защото се наблюдава тенденция за „омаскаряване" на тези хора, както се изразяват медиите", поясни тя.

"Самото изтичане нарушава следствената тайна. В момента не сме се самосезирали за това, лично аз смятам, че много трудно ще се разбере как е изтекла тази информация", обясни Кирилова пред Би Ти Ви за изтеклите снимки на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

Ролята на бившия главен секретар Живко Коцев в организираната престъпна група и има ли въобще такава предстои да се разясни. В момента той е с повдигнати обвинения именно за това. В прокуратурата имало яснота какво точно е правил Коцев, но информацията не може да се разкрие пред медиите. Скъпият часовник на Живко Коцев на снимките му бил подарък за рождения ден.

До момента са разпитани около 50 човека, но предстоят още разпити. Сред разпитаните е и Николина Ангелкова, която също се появи на някои от снимките с Коцев. На една от тях те са заедно в кола, а той показва подарения часовник. Тя обаче не се разпознала на снимките, затова ще има лицево-идентификационна експертиза.

Предстоят и разпити на бившия МВР министър Бойко Рашков и съпредседателя на "Промяната" Асен Василев.

Кирилова разказа, че познава Коцев от 1994 г. 

Според нея не може да се отрече, че той има една добра кариера. „От разпита, който изтече, се разбира, че той го е правил от лоялност към свои бивши началници и настоящи приятели – това е, което аз видях. На този етап има яснота, но няма как да я споделя, защото не бива г-н Коцев да научава за това от медиите", посочи още тя.