Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

41-годишният Цветан от Лом, който държа повече от 4 часа трима души заложници в с. Вълково, е бил убеден да се предаде благодарение на психолози от МВР, служители от СОБТ и полицаи.

"Той е криминалнопроявен, лежал е в психиатрия и е много опасен. Сам е подал сигнал до МВР и докато говори по телефона е стрелял по 70-годишен мъж. Неутрализиран е благодарение на дълги и интензивни преговори с наши служители. Жените са в добро състояние, живи и здрави", каза главният секретар на МВР Живко Коцев, който бе на място в с. Вълково.

Цветан пристигнал от Лом до селото с такси около 17 ч. и нахлул в къщата на бившата си приятелка. Прострелял 70-годишния й баща, който бе откаран в болница с рана в гръдния кош. Взе за заложници изгората си Ева и майка й Анелия, както и друг мъж.

"Бил е въоръжен с револвер и пистолет, които са незаконни и сега ще проверяваме как се е сдобил с тях. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство", допълни Коцев. Обеща, че ще се направи проверка дали срещу Цветан е имало официално подадени жалби преди време в полицията.

Както "24 часа по-рано написа, мъж простреля в ръката бащата на бившата си приятелка след скандал. 

Двамата имали конфликт от години. Той не затихнал дори и след като стрелецът се разделил с дъщерята на жертвата си. Днес следобед изоставеният мъж, който е от Лом, пристигнал такси пред къщата на бившата си изгора.

След поредната разправия, ядосан, извадил незаконен пистолет и прострелял опонента си в ръката. След това се барикадирал в къщата заедно с бившата си приятелка, за да я принуди да влезе в жилището. Мъжът я заплашил с незаконния пистолет.

Двамата нямат деца, но жената има няколко от друг мъж и те са при него.

В продължение на няколко часа ломчанинът държеше като заложници бившата си приятелка и майка й на таванския етаж. Той излъчваше случващото се на живо в своя фейсбук профил. От видеото се виждаше, че освен двете жени, на втория етаж с белезници е закопчан трети заложник. По думите на извършителя той бил техен съсед.

Очакайте подробности.