Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В клипчето Динко отново раздава справедливост, като този път гневът му се стоварва върху просяк на инвалидна количка. КАДЪР: Фейсбук
В клипчето Динко отново раздава справедливост, като този път гневът му се стоварва върху просяк на инвалидна количка. КАДЪР: Фейсбук

Просякът, представял се за инвалид без крака, когото Динко от Ямбол разобличи и пусна видео в социалните мрежи, всъщност е бил жертва на трафик, съобщават от полицията в Бургас.

55-годишният мъж от Ловеч е бил принуждаван да проси заедно с още двама събратя по съдба от криминално проявен бургазлия на 58 г. Той е задържан от „Криминална полиция“ към ОДМВР – Бургас.

Тарторът Бяндо М. организирал стройна система, в която всеки от просещите заемал определено място. Единия от тримата – 55-годишен мъж от Ловеч, обичайно се представял за инвалид (с една ръка или без крака), пребивавайки най-често на територията на Бургаски регион, като освен в Бургас и Равда, епизодично се е появявал и в Созопол.

Другите двама – на 30 и 59 години, просели основно в Пловдив и Варна, като често били ротирани от 58-годишния бургазлия. Същият договорил с тримата просещи различно съотношение при разделянето на „печалбата“, като подсигурявал и транспорта до „работното им място“.

58-годишният криминално проявен бургазлия е задържан за срок до 24 часа. Тримата просещи са разпитани в качеството на пострадали „жертви на трафик“,  уточни говорителят на полицията Цветелина Рандева. Материалите по случая са докладвани в Бургаска районна прокуратура по компетентност.