Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Протестите на близките на Димитър Малинов и на жителите на Цалапица продължават.


Снимка: фейсбук
Протестите на близките на Димитър Малинов и на жителите на Цалапица продължават. Снимка: фейсбук
  • Рангел е заплашвал Димитър да го бие, допълни бащата на убития Димитър
  • Хората настояват двамата братя близнаци да бъдат съдени като съучастници

"Имаме въпроси към прокурора, който е пуснал вечерта след разпита на близнаците Валентин и Борислав Динкови и техните признания те да се приберат в дома си и да продължат да заличават следи, защо се водят съпричастни, а не съучастници. Губя надежда, че издирваният за убийството Рангел Бизюрев ще бъде открит. 2 седмици, в които чакаме да бъде заловен и екстрадиран. Колкото повече време минава, толкова повече се заличават улики и доказателства", това  заяви в "Денят започва" по БНТ Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър Малинов.

Близки на убития младеж и жители от Цалапица излизат в четвъртък на пореден протест. Този път пред прокуратурата в Пловдив с искане за справедливост и наказване на виновните.

Те ще се срещнат и с новото ръководство на пловдивската полиция, на което ще поставят исканията си.

"Има пропуски по разследването, Рангел е заплашвал Димитър да го бие", допълни бащата на убития Димитър.

"Такова зверство е недопустимо, това не е престъпление по непредпазливост, а умишлено убийство, прикривано една седмица", каза още жител на селото.

Протест имаше и снощи, като хората блокираха главния път, който свързва селото с магистрала "Тракия" и сведоха глави в памет на убития Димитър.

Под надслов "Справедливост за Димитър" те настояват за доживотeн затвор за обвинения за убийството Рангел Бизюрев.

На срещата с полицията ще поставят и въпроса - кога ще бъде екстрадиран у нас? Бизюрев избяга в чужбина след убийството, като има издадена европейска заповед за ареста му.

Как се стигна до напрежението след жестокото убийство на Димитър в Цалапица

Хората настояват и да бъде променено обвинението на задържаните двама братя близнаци, които да бъдат съдени като съучастници.

В момента те са в ареста по обвинение за лично укривателство. Валентин и Борислав Динкови отказаха да обжалват мярката си за неотклонение и остават за постоянно в ареста.

Междувременно хората от Цалапица подготвят и голям национален протест пред Съдебната палата в София в събота.