Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Народното събрание прие едно обтекаемо решение за предоставяне на военна помощ, което всъщност беше равносилно на даването на празен чек на прокремълското правителство на Румен Радев.
Народното събрание прие едно обтекаемо решение за предоставяне на военна помощ, което всъщност беше равносилно на даването на празен чек на прокремълското правителство на Румен Радев.

Няколко думи за партийната демагогия, която се простира от тайна помощ за Украйна до нито един патрон за Украйна.

Първо, за военна помощ може да се говори само когато имаме безвъзмездно предоставяне на такава. Редовното правителство на Петков не посмя да предостави военна помощ. Тя беше предоставена чак от служебното правителство. Но поради това, че мнозинството от мними евроатлантици в Народното събрание прие едно обтекаемо решение за предоставяне на военна помощ, което всъщност беше равносилно на даването на празен чек на прокремълското правителство на Радев, военната помощ беше безсрамно засекретено срамно отбиване на номера.

Второ, за това че всъщност изнасяме оръжие с краен получател Украйна знаят всички. Знаят нашите партньори, знаят в Кремъл, които и без това са ни обявили за вражеска държава, знаят и всички мислещи българи. От началото на войната нашето военно производство и износът на оръжие от България са нараснали с над 200%.

Кой лъжат от БСП и президентската клика? Лъжат разни маргинали, които веят руските байраци на Бузлуджа, Копринка, пред МОЧА и навсякъде където сварят.

Кой обслужват тези "миролюбци", които пречат на директния износ на оръжие за Украйна? Обслужват търговците, които посредничат поради това, че няма директен износ на оръжие от България за Украйна. При такова посредничество цените често се удвояват. При тези сделки поне един милиард евро са отишли в посредниците.

Кой губи от това? Губим ние, защото част от тези пари могат да остават в българския бизнес и държава, губим и репутационно, защото тези които ни управляват се дъражат като ръководители на малкото съветско другарче, които ползват посредническата услуга на батковците си за да не ги напляскат началниците от Кремъл. Губи и Украйна и всички, които дават финансова подкрепа за нейната военна отбрана.

Очевидно е, че зад тази политика, не прозират само дребни партийни сметки и кремълски зависимости. Тук става въпрос за огромни комисионни, а комисионерството по време на война си е чисто мародерство. Тази политика на ощетяване на българската държава и бизнес е мародерство и спрямо собствения ни народ, голямата част от който изнемогва.

От Фейсбук.