Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радко Влайков СНИМКА: МВнР
Радко Влайков СНИМКА: МВнР

6 от моряците от екипажа на трите български кораба пътуват към България и вече би трябвало да са на българска територия. Постигнахме това, за което се борихме - да бъдат освободени десетимата моряци. Остават 4 човека - тримата капитани и един от моряците. Те ще останат на един от трите кораба, който все още не е запечатан от прокуратурата да прекарат нощта и сутринта в 9 да си тръгнат към България", заяви пред БНТ Радко Влайков, посланик на България в Букурещ.

По думите му до това решение се е стигнало, след като българските капитани са настоявали да присъстват на запечатването на корабите.

"Това е повече от нормално - да напускат последни кораба. Приключил разпитът на втория капитан на единия от трите плавателни съда, като всеки момент приключва и на третия, но решенията, които ще бъдат взети от тези два разпита, вече практически са взети", допълни Радко Влайков.

По-рано днес екипажът на единия от трите задържани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца бе освободен, след като е приключил разпитът на неговия капитан.

В петък три български кораба бяха задържани на пристанището в Констанца за незаконен улов на акула. На корабите имаше общо 10 български моряци.