Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Димитров
Емил Димитров

Мартин навърши 21 години и баща му показа във фейсбук поразителната прилика

Внукът на легендарния певец Емил Димитров, изпълнителя на “Моя страна, моя България” - неофициалния химн на родината, навърши 21 години. По този повод неговият баща - Емил Димитров-син публикува снимка. От нея се вижда, че внукът Мартин поразително прилича на дядо си като млад. През декември стават 83 години от раждането на певеца, който почина през 2005 г. на 64 години.

Мартин е наследил таланта на дядо си, но не се занимава с музика. В момента е студент във втори курс в Католическия университет в Милано - сред най-реномираните в Италия и най-големият частен университет в Европа. Интересите му са във финансовата сфера, въпреки че умее да изпълнява песните на Емил Димитров със същия финес.

Дебютът си в Зала 1 на НДК прави още на 8-годишна възраст. Тогава, тъкмо завършил 1-ви клас, Мартин пее брилянтно шлагерите “Моя страна” и “Нашият сигнал”. Когато пораства обаче, решава, че няма да прави музикална кариера.

Прочутият му дядо е син на фокусника Димитър Димитров, известен със сценичния си псевдоним Факира Мити, и неговата асистентка и хиромантка, французойката Анастасия Димитрова, известна като мадам Сизи.

Вероятно защото френският език му е матерен, освен у нас и в СССР Емил Димитров има успехи и във Франция и Белгия. Той е българският артист, пял пред най-много хора в историята. През 1968 година заедно с френския изпълнител Енрико Масиас пее пред 90 000 души на стадион “Динамо” в Москва. Продал е над 55 млн. плочи.

Има един син, който също се казва Емил Димитров, от когото е този внук.

Мартин Димитров
Мартин Димитров