Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иля Пономарьов
Иля Пономарьов

Той е единственият руски депутат, обявил се против анексията на Крим

Бившият депутат от Държавната дума Иля Пономарьов обяви чрез телеграм от Киев, че Националната републиканска армия поема отговорността за атентата срещу Дугина.

Самият той е обявен за международно издирване от Русия и единственият, обявил се срещу анексията на Крим през 2014 г. Тези дни чрез изявление в YouTube и телеграм той съобщи, че "Национална републиканска армия" поема отговорност за атентата. За организацията се знае единствено, че се бори срещу властта в Кремъл.

Пономарьов твърди, че нейни представители са се обърнали към него за "методическа и материална помощ".

Самият той започва кариерата си на 14-годишна възраст през 1989 г. Тогава от ръководството на Института по проблемите на безопасното развитие на

ядрената енергетика

към Академията на науките на СССР, в което участва и баща му, е поканен да организира група за обучение на служители в компютърните технологии. Както и да поддържа персоналните компютри на ведомството.

2 години по-късно, когато е на 16 г., той създава собствена компания - CJSC Russprofi Ltd., където става генерален директор. През 1992 г. се концентрира върху сделки на Руската борса за стоки и суровини, след което компанията се преориентира към програмирането, доставката и поддръжката на персонални компютри.

През 1998 г. е поканен за директор на дирекцията за информационни технологии на петролната компания ЮКОС. През 1999-2000 г. става първи вицепрезидент на Сибирската интернет компания ("Сибинтек").

Приет е във Физическия факултет на Московския държавен университет, но

не успява да се дипломира

Това става едва през 2011 г., когато завършва специалността "Държавна и общинска администрация".

Чрез различни компании печели поръчки на правителството, свързанни с електронните услуги и портали.

Вече като депутат той е принуден през 2014 г. да напусне Русия, защото е единственият, който се противопоставя на анексията на Крим. Случайно или не, точно тогава срещу него е образувано и дело за присвояване чрез фондация "Сколково".

Първоначално бяга в САЩ, а през 2016 г. успява да получи украинско гражданство. Оттогава е противник на Кремъл, а с атентата срещу Дугина името му влезе в световните новини.

Той бе и първият, който обяви, че ще предава посланията на Националната републиканска армия.

Според Пономарьов това е "въстаническата армия, която откри втория фронт на войната срещу фашизма на Путин".

"Според разговорите и съобщенията, които получавам, най-много се страхуват руснаците, които сега са в Европа - пише той в телеграм. - Те се страхуват за живота си. И още повече - страх ги е да признаят, че са страхливци. Всички тези журналисти за "баланса на мненията", комисиите на бездействието... продължават да отричат очевидното. Мамят себе си. Води се война и всички граждани на Русия, независимо от местоположението си, са във война. Или се борите с фашизма на Путин, или му помагате с бездействието си. Няма трети вариант. Е, все още можете да сте част от фашизма като семейство Дугини.

Ако се страхувате от всичко, страхувате се да отвърнете на удара, дори не правите никакви опити за съпротива след

шест месеца

геноцид на живо,

значи вече сте загубили. Вашият избор между война и срам е срам. Моето е война.

И ние наистина се борим и ще продължим да се борим сериозно. Който иска да се включи в нашата борба - да се свърже с нас. По отношение на взривената дъщеря на Дугин вече има две едновременни катастрофи сред част от руската прогресивна интелигенция. Първата катастрофа е морална, духовна. Отвратителни са риданията за "ценността на човешкия живот" и "недопустимостта на насилието". Честно казано, мислех, че адският февруари поне ще ги научи на нещо, поне ще ги образова в нещо. Че ще пораснат. Но не. Вероятно наистина им трябва да видят труповете на близките си, разкъсани от ракети, да видят разрушените улици на градовете си, за да разберат: престъпно е, нечовешко е да оплакваш политическите лидери на

банда палачи

Дугини работят като политически комисари на палачите. Втората катастрофа е интелектуална. За тези хора идеята, че има свещено насилие, неразрешено от държавата, е крайно неприемлива. Те не разбират колко прост може да бъде светът.

Има едно колосално престъпление - войната. Там са неговите инициатори, идеолозите на убийствата. Има хора, които смятат за правилно да накажат инициаторите на войната, нейните идеолози. Те правят това, което смятат за правилно. Всичко.

Сега Русия има нова политическа реалност. Националната републиканска армия откри втори фронт в тила на нахлулите в Украйна фашисти на Путин. Повече никой войнолюбец, финансист или "доброволец" във войната на Путин не е в безопасност. Не са в безопасност и тези от 64-та бригада "Гвардия" - терористи и изнасилвачи, които действаха в Буча. Да не се чувстват сигурни и други военнопрестъпници, добре известни и идентифицирани.

И руснаците имат надежда: сега има кой да удари фашистите на Путин вътре в самата Русия."