Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тодор Неделев
Тодор Неделев

Към 12 часа българско време лекарите в Тбилиси ще се опитат да събудят национала Тодор Неделев от упойката след операцията на главата, която претърпя. Тя бе извършена от известния професор Шота Ингороква, който допреди няколко месеца е работел в неврохирургията в болницата в Инсбрук.

До Неделев е бил Кирил Десподов, но той се е отървал без сериозни наранявания. За късмет във втория микробус с националите не е имало човек на предната седалка, защото е щял да загине със сигурност.

Неделев успял да си каже трите имена, но дори не си е спомнил с кой са играли предния ден, докато го измъкват от катастрофиралия микробус.

Предвижданията на лекарите са, че до 5-6 месеца той ще бъде възстановен напълно и дори ще може да играе футбол. Той няма да се прибере с отбора, а остава на лечение колкото е необходимо, като ще минат поне 10 дни преди да му бъде разрешено да пътува.

Причините за катастрофата все още се изясняват. Пътят е бил хлъзгав, а секунди преди удара в друг автомобил, ударил се в тунел по пътя от летището. Георги Иванов-Гонзо на български се е опитал да накара шофьора да намали.

Операцията на Неделев е стартирала около 2 часа българско време и е продължила 3 часа. На нея е присъствал и лекарят на националите Бисер Бочев.