Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Започна да взема лекарства след нещо, което се случи в миналото, преди да се запознае с мъжа си”, казва близка на Делякова

“Беше в тежка депресия, не можа да превъзмогне станалото въпреки психиатъра”, допълва приятелката й

Според познатите на семейството Емил Тафров нямал общо с трагедията

Две са версиите за смъртта на 26-годишната Кристиана Делякова в Старосел. Според криминалистите едната е убийство, а другата – самоубийство. Разследването по случая продължава, тъй като трупът на жената беше открит в жилището на семейството, а по тялото й бяха установени множество прободни и порезни рани. Първоначално задържан за разпит бе нейният мъж Емил Тафров, от когото има и дъщеричка. Малко по-късно той бе освободен. Според приятелки на Кристиана половинката й няма общо със случилото се. Каква е била причината за кончината й, пред "168 часа" разказва една от най-близките на Делякова, пожелала анонимност.

- Версиите за смъртта на Кристиана са две. Убийство или самоубийство е по-правдоподобната според Вас?

- Това, което чета вече втори ден, за съжаление колкото и да не ми се иска, е истина. Говоря за една от версиите, които властите разследват, а именно че тя е посегнала сама на живота си. Боли ме изключително много, че го казвам, но ние, нейните приятелки, знаем, че тя го е направила. Близките й сме сигурни 99 процента. Причината - от десет години Кристиана беше на антидепресанти и ходеше на лекар. Има конкретна ситуация, много тежка, след която тя започна да взема лекарствата. Не мога и не желая да споделям какво й се е случило, тъй като смятам, че е прекалено лично и не е редно аз да го съобщавам пред широката общественост. Мога само да ви кажа, че е нещо от миналото й и го е преживяла много преди да се запознае с мъжа си, от когото има детенце. Тя беше в тежка депресия.

- Ходеше ли на психиатър?

- Посещаваше психиатър редовно. Всеки път, когато сме се виждали с нея, ние сме я съветвали да си обръща внимание. На всеки един разговор й обяснявахме, че трябва да говори със специалист. В последно време дори ходеше много често. Преди това - поне веднъж в месеца. Поддържаше контакт с лекаря постоянно. Забелязахме напредък, помагаше й и се чувстваше добре. Напоследък обаче не виждахме това подобрение. В последните месеци странеше от нас. Не ни вдигаше телефона, нито пък ни търсеше. Аз лично се видях с Кристиана за последно в началото на март месец и ми се стори, че не е никак добре. Беше тъжна и умислена. Сподели ми, че я мъчат нещата от миналото й, заради които е в това състояние. Тя просто не успя да превъзмогне това минало.

- Категорично ли изключвате възможността половинката й да има общо със случилото се?

- Проблемите й бяха в самата нея и в нейната глава. Не бяха свързани с Емил. Той няма никаква вина. Полицаите ще си свършат работата по разследването, но ние сме сигурни, че става въпрос за самоубийство. Мъжът й съм го виждала 3 - 4 пъти и сме били само на "здравей-здрасти". Нищо повече. Нямала съм никакъв друг контакт или разговор с него. Впечатленията ми са от нейните разкази и това, което тя е споделяла за него. Кристиана никога не ми е казвала, нито пък да се е оплаквала, че я тормози или е агресивен към нея. Като всякo семейство и те са имали спорове, но не и физическо нападение. Грижеше се много добре за Криси и детето им. Твърдеше, че той много я обича и че тя него също много го обича. Според мен това, което пишат редица медии, че Кристиана е била жертва на домашно насилие, е абсолютна лъжа. Аз не живея в тяхното село, но тя е от Карлово и двете сме приятелки още от ученическите ни години. Не мога да кажа какво точно е ставало, тъй като съм ходила няколко пъти на гости там, не съм присъствала ежедневно. Чувахме се много често и тя никога не е споделяла той да я е биел.

- Знаете ли как са се запознали?

- Доколкото знам, това се е случило в селото, където е роден той - Зелениково, но не мога да ви кажа точно как е станало и какъв е бил поводът. Те се преместиха в Старосел преди 8 - 9 години. Решиха да си купят къща там. Искам да опровергая информацията, която бе публикувана в една от медиите, че са се преместили от Родопите в Старосел. Това не е вярно.

- Вие, като нейна близка приятелка, очаквахте ли тази развръзка?

- След появата на детето й не мислехме, че ще посегне на живота си. Сякаш го отричахме и пред самите себе си, защото я обичахме изключително много. Все пак Кристиана беше един от най-добрите хора, които съм познавала. Откакто забременя, тя спря да работи и си гледаше малката. Беше много привързана към нея. Наскоро я пусна на градинка и според мен нещата се задълбочиха точно тогава, когато се наложи двете все пак да се разделят. Беше свикнала с нея изключително много. Надявам се душата на Криси да намери покой, защото тя е прекрасен човек. Имаше огромно сърце, помагаше на всеки и изслушваше. Ние, приятелките й, никога няма да я забравим.