Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес във Виена за пореден път беше организирана масова демонстрация на противниците на правителствените мерки срещу пандемията от COVID-19. СНИМКА: РОЙТЕРС
Днес във Виена за пореден път беше организирана масова демонстрация на противниците на правителствените мерки срещу пандемията от COVID-19. СНИМКА: РОЙТЕРС

Днес във Виена за пореден път беше организирана масова демонстрация на противниците на правителствените мерки срещу пандемията от COVID-19. Виенската полиция съобщи, че сред протестиращите са били открити хора, преоблечени като полицаи. Униформите им толкова са приличали на истинските, че само опитните полицейски служители са можели да ги разпознаят като фалшиви. Всички преоблечени като полицаи лица са били арестувани и ще им бъде повдигнато обвинение по закона за сигурността. У някои от задържаните е открит и лют спрей, което също подлежи на наказание, тъй като носенето му при масови събирания е забранено.

Поради многолюдната демонстрация до вечерта остава затворен опасващият центъра на Виена булевард, по който хората минават, за да достигнат до голям площад, където на митинг говори ръководителят на Австрийската партия на свободата Херберт Кикъл.

Според новите противоепидемични правила хората трябва да носят маски и на открито, когато са близо един до друг. Осигуряващите реда полицаи, които днес са над хиляда, приканваха протестиращите да спазват правилото и извършваха контрол. Един от организаторите, който отказал да се подчини и не си е сложил маска, е бил арестуван.