Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За срок от 72 часа остават в ареста нападателите на възрастните жени от врачанското село Тишевица и Враца, съобщиха от районната прокуратура в града. От там искат от съда постоянно задържане в ареста на задържаните грабители.

Прокуратурата наблюдава досъдебното производство за двата грабежа . Във връзка със случая служители на РУ във Враца са установили като извършители пълнолетните К.М.Б. на 26 г. и П.Т.И. на 23г., както и непълнолетния Г.А.П. и малолетно лице В.А.П.

На 6 април 2021 г., около 23,00 ч., след изключване на бушон, извършителите влезли в оставената без осветление къща, където нападнали двете самотно живеещи възрастни жени и насила отнели от владението на пострадалите парична сума в размер на 11 980лв. След като отнели парите извършители избягали от дома.

На следващата сутрин пострадалите се оплакали в кметството на с.Тишевица. В хода на незабавно предприетите действия от органите на МВР били установени четиримата извършители, като голяма част от отнетата сума е намерена и иззета по делото.

Районната прокуратура във Враца ръководи и другото досъдебно производство за грабеж на възрастна жена във Враца, осъществен по обед пак на 6 април. Грабежът е осъществен от пълнолетно лице – С.М.И. на 20 г. от с.Борован. Установено е, че лицето е проникнало в дома на пострадалата, като е отнело противозаконно мобилен телефон и парична сума от 500лв.

Заварен на мястото на престъплението, извършителят е употребил сила спрямо пострадалата собственичка на дома, като я избутал и избягал, заедно с отнетите вещи. Незабавно са предприети действия от органите на МВР и лицето е установено и задържано.