Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илтер Асанов-Шалтера позира пред колата си.
Илтер Асанов-Шалтера позира пред колата си.

Добричкият районен съд e одобрил исканата от прокуратурата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 37-годишния Илтер Аксанов-Шалтера. Мотивите на съда да го остави в ареста са, че престъплението е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане за закана с убийство, обясни ръководителят на Районната прокуратура – Добрич, Петко Тухчиев.

Досъдебно производство за хулиганство на пътя бе образувано за случай от петък, след като шофьор произвежда изстрел с газов пистолет и след засичане на пътя, принуждава другия водач да спре и да излезе от автомобила си и му нанася удар в лицето с юмрук.

"Шофьорът се опита да направи обратен завой и ми отне предимството. След това започна да ме преследва. След което изкара огнестрелно оръжие и произведе изстрели - и във въздуха, и по автомобила. И въобще не се притесняваше да кара наравно с мен - огледало до огледало. Насреща идваха автомобили. Те бяха принудени буквално да отидат в мантинелата, за да не се сблъскаме всичките коли" - разказва пред bTV потърпешвият от агресията Пламен Михов, който е в болница.