Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Когато има такова престъпление, простият въпрос е къде са парите. Отговорът - парите ги няма. Оттук нататък се започва сериозна работа по намирани на парите. Фактът на престъплението е доказан." Това заяви пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски във връзка с кражбата на един милион лева от банкова служителка в Монтана.

Не вярвам в романтичния мотив, парите просто са скрити. Следата е скрита и парите също, каза адвокатът.

Той запита дали си заслужава да се лежи в Сливенския затвор пък дори и за такава голяма сума. "Да прогнозираме какво ще се случи с тази жена. Тя прави пълни признания, обвинението е доказано. Съкратено съдебно следствие, присъда 18 години. Намаляват се с една трета - стават 12. След 6 години може да излезе от сливенския затвор. На пръв поглед може и да си струва, но това не е така", отбеляза Марковски, като описа нерадостна  картина на всекидневието в женския затвор

Адвокатът изрази убеждение, че банката би трябвало малко повече да охранява влога. Дърпането на парите е станало, когато тя се разпорежда, защото тя има такова право с даден влог. Тя може да внася, да тегли, да превежда по този влог. Банкерката е трябвало да уведоми, съгласно вътрешния ред на банката, своя колежка, която да направи проверка. Този вложител, който иска да направи превод, трябва да представи документ за самоличност. Той трябва да е там. Другата служителка трябва да провери,такъв е редът. Обаче не са го правили", обясни адвокатът.