Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Комунизмът и нацизмът са двете страни на една и съща монета - тоталитаризма.

Тоталитаризмът е политическа система, при която властта е напълно централизирана и държавата се стреми да регулира и контролира всички аспекти на политическия, социалния и интелектуалния живот, като цели преди всичко налагане на силен контрол и ограничения върху свободата на индивида.

Случилото се на 9.9.1944 не е освобождение, защото България е била независима държава - конституционна монархия, а “поробване” на България от комунистическата идеология довело до факта, че много малка върхушка започна да живее царски (например, Цола Драгойчева веднага се нанася в дома на убития Принц Кирил), държейки основната част от българския народ затворена в границите на България, докато те пътуваха из “гнилия” запад и потребяваха стоки внесени специално за тях от същия “гнил запад”.

Разбира се, не трябва да се обвиняват за управлението на БКП стотиците хиляди обикновени членове на БКП. Те също са били потърпевши от тогавашната система. И които днес твърдят, че било много хубаво по времето на Тодор Живков и БКП или са бил членове на висшата номенклатура (или са техни наследници), или имат силна маниакална носталгия по младостта си или са заблудени от продължаващата и днес пропаганда “как добре си живеехме по онова време”.

*Владимир Каролев във фейсбук