Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На 18 октомври 2018-та Канада първа от страните на Г-7 легализира употребата на канабис освен за медицински цели и за ЗАБАВЛЕНИЕ.

Канада и преди си беше марихуанен рай, още от 70 години на миналия век , когато бягащи от повиквателна за войната във Виетнам американски момчета се установиха на цели колонии на остров Ванкувър.

Помня как когато се роди Кени, дъщеря ми отиде при мениджърката на блока да се оплаче , че на терасата под нея нон стоп пушат марихуана и облаци ганджа обгръщат бебето. Шотландката Бренда пребледня и изписка:"Съни, не мога дори забелжка да им направя, ще ме уволнят!". А обикновените цигари от тютюн се продаваха само в ограничен брой държавни магазини и то не изложени на показ, а скрити под тезгяха, та трябваше да бия сума ти път, за да си купя и то без избор, каквото реши да ми извади продавачката набързо с отвращение.

И да не мога да намеря място, където мога легално да запаля цигара. Всяка година рестрикциите ставаха все по- строги – отначало не може никъде на 6 метра от сграда. Разрешената зона след шестте метра естествено попадаше някъде по осовата линия на пътя. После не можеше в парковете, дори в оградените за разходка на кучета места, на следващата година – и на плажа. Накрая остана май само вкъщи. И то ако си успял да намериш жилище в блок, където се пуши, след като си чакал година в листата на чакащите. Докато отвсякъде наоколо се носи дъх на трева.

Месеци преди легализацията да влезе в сила, на магистралата от Ванкувър за Сиатъл можеше да се види как в чудовищните по размери редици с оранжерии скубят доматите и освобождават площите за канабис.

Сега всеки над 18 години може да си купи легално 30 гр. канабис от контролирани държавни магазини, подобно на тези за продажба на алкохол.

Три седмици след легализацията търсенето така силно надхвърли предлагането, че канабисът в Канада свърши. В Квебек и Ню Брунсуик избухнаха бунтове с искане "ДАЙТЕ ПОВЕЧЕ ТРЕВА!"

Сега новият бизнес се взе в ръце и пазарът овладя положението. Употребяващите марихуана не пушат, те се забавляват.

Много странна страна....

От фейсбук