Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Популярният спортист опитал да помогне на бременно момиче, но вместо това бил пребит и хвърлен във водата

Москва и цяла Русия настръхнаха срещу група скучаещи азиатци, които по брутален начин убиха една от звездите на руската борба. Сергей Чуев загуби живота си, след като направил забележка на млади таджики да се държат прилично и да не закачат бременно момиче.

Последвала невъобразима жестокост, която потресе виделите какво ли не руски поданици.

Човек би се ужасил дори от по традиция скучновато списаната полицейска сводка. Според нея борецът се разхождал в парка с приятелката си, когато видял трима младежи да се държат непристойно с бременна жена. Момчетата я настигнали на моста и започнали да я опипват и блъскат. В този момент Сергей Чуев се приближил към гамените и им направил забележка да спрат с глупостите и да пуснат момичето. Оттам нататък събитията се развили мълниеносно бързо. Тримата бандити повикали още петима свои приятели и се нахвърлили върху мъжа, който искал да ги вразуми с думи.

Чуев опитал да се измъкне, но получил силен удар в главата и явно изгубил съзнание. Нападателите му го хвърлили в езерото и побягнали.

Изпадналият в несвяст борец се нагълтал с вода, преди да дойде помощ. Бременното момиче първо се спуснало да го спасява, но не успяло сам да го извади на брега. Пристигнал случаен минувач, който издърпал тялото и повикал линейка. Парамедиците установили слаб пулс, но пациентът им издъхнал по пътя за болницата.

Случаят моментално се превръща в основна новина в руските медии, а полицаите са принудени да реагират по най-бързия начин. От записите на видеокамерите в района става ясно, че нападателите са "потънали" в близката метростанция. Половината униформени в Москва тръгват по следите им и не след дълго всички са заловени. Новината, че те са пришълци от Таджикистан, още повече нагнетява напрежение в обществото. В същото време приятели на убития спортист не спират да разказват колко добър човек е бил.

"Сергей винаги се опитваше да помогне на хората около себе си. Никога не е бил от онази порода спортисти, които обичат да парадират с мускули и скъпи коли. Беше миролюбив, но обичаше справедливостта. И друг път му се е случвало да се намесва, ако забележи нещо нередно на улицата.

Загуби живота си по най-нелепия начин, въпреки че го чакаха най-хубавите мигове от живота", разказва в телевизионно интервю приятел на убития.

Близките на жертвата допълват още, че съвсем наскоро Чуев се отказал от активния спорт заради хронична контузия, но бил изпълнен с енергия и вече правел планове за бъдещето. Най-важният сред тях била планираната сватба с приятелката му Екатерина. Двамата искали да създадат и дете. Момичето все още е в шок и не желае да комуникира с околния свят.

Руските ченгета принудиха убийците да позират за снимка, сякаш за да възбудят още повече общественото недоволство срещу неканените гости от чужбина.
Руските ченгета принудиха убийците да позират за снимка, сякаш за да възбудят още повече общественото недоволство срещу неканените гости от чужбина.

Последният пост на любимия й във фейсбук, публикуван час преди инцидента, гласи: "В живота има неща, за които трябва да се бориш, дори и да не спечелиш". Под него стотици са изразили своето възхищение към покойния герой и своята омраза към виновните за смъртта му.

В ареста остават четирима от първоначално задържаните осем души. Срещу тях вече е повдигнато обвинение и прокурорите едва ли ще изпуснат толкова "кристално ясно" дело. Руснаците искат мъст и вероятно ще я получат.

Случаят със Сергей Чуев е вторият такъв в рамките на седмица на територията на Москва. В нощта на 2 юни бивш боец от руските специални части е намушкан смъртоносно в сърцето, след като опитва да помогне на двама души, които са нападнати от група хулигани. 24-годишният Никита Белянкин опитва да разтърве биещите се, но бързо се оказва в центъра на мелето. Бившият спецполицай вади пистолет и стреля предупредително във въздуха, но дори и тези му действия не спират озверелите мъже. Един от тях вади нож и го забива в сърцето на Никита. Пристигналите лекари само установяват смъртта на жертвата. И в този случай ченгетата действат бързо и задържат заподозрения за убийството. Чака го съдебен процес и най-вероятно дълъг престой зад решетките.