Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В момента районното кметство е блокирано от полиция и разпитват ръководството. Снимка: Авторът
В момента районното кметство е блокирано от полиция и разпитват ръководството. Снимка: Авторът

Целият ръководен екип на пловдивския район "Северен" е привикан и се разпитва след ареста на кмета Ральо Ралев. В момента районната администрация е блокирана. Извикан е и главният архитект. Според запознати акцията на специализираната прокуратура е заради издадени строителни разрешения от Ралев.По закон районните кметове могат да разрешават строителство на сгради не повече от 5 етажа. В "Северен" имало няколко нови постройки с 6-и етаж. Това е станало със санкцията на районната администрация. Едната сграда била пред здравен център "Луксор", другата - на "Брезовско шосе". 

РДНСК в Пловдив е уведомила за тези нередности службите в София. "24 часа" научи, че акцията около арестуването на Ральо Ралев се е пазила в пълна тайна от пловдивските служби. "Нямаме нищо общо с нея", каза директорът на областната полиция в Пловдив Атанас Илков.

Високопоставен управленец от града на тепетата заяви, че кръгът на заподозрените ще се разшири и ще върви към центъра на града, тоест към общината. Според него Ралев най-малко заслужавал, той дори не ходел на оперативки в градската управа.

Шок и ужас сред първите хора в Пловдив предизвика вестта за ареста на Ральо Ралев. "Моля? Сега разбирам. Нямам думи", каза общинска съветничка от ГЕРБ. 

На европейските избори ръководеният от Ралев район "Северен" постигна най-висок резултат -ГЕРБ води с 36%. В Шекер махала има секция, където гласовете за ГЕРБ са 98, а за ДПС само 2.