Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кому пречи християнството и защо?

Видях по телевизията как папата отиде при децата на бежанците. Те бяха изложили познатите наивни детски рисунки – планини, дървета и къщи, но тук-там се виждаха и хора. Да не би мама и тате да са християни?

Уви, репортерите не се сетиха да попитат. Може би щеше да е политически некоректно, но пък науката щеше да е много благодарна.

Темата е любопитна, защото Пророкът Мохамед (мир Нему) е забранил да се рисуват животни и хора. Флора може, фауна – не. “Всеки създател на образи – казва Пророкът – ще попадне в огъня… Най-жестоко наказаните хора в Деня на възкресението ще бъдат създателите на образи, защото те се опитват да имитират сътвореното от Аллах.” (https://islamqa.info/en/answers/39806/ruling-on-drawing-animate-beings)

Така че, ако искаш да ставаш

художник портретист в Саудитска Арабия

например, най-добре да приемеш християнската вяра. Но пък тогава ставаш вероотстъпник, режат ти главата и после те разпъват на кръст за назидание. Друг път да не правиш така.

Затова татковците ислямисти не дават на децата да рисуват хора. Ако дават – значи са лоши бащи. Научавам, че в някои страни са му отпуснали края, някои дори рисували облечени само в забрадки дами, но по принцип на тях не се гледа с добро око. Започне ли духовно възраждане, първи ще пострадат.

Затова според мен един млад мюсюлманин трябва лесно да получи статут на бежанец у нас, ако е художник или ще става. Е, има някои изключения – пейзажистите и абстракционистите. Пейзажистът трябва много да внимава да не добави тук-там сред хълмовете я кон, я овца, защото в Съдния ден Аллах ще му каже: Я го съживи! Не можеш? Тогава хоп - в казана!

По-спокоен съм за абстракционистите, защото те с нищо не нарушават ислямската догма (шериата). За кубистите не съм сигурен, но бих препоръчал много да внимават с тези криви мутри и тела. Такива ли е създал Аллах хората?

Много ми е интересно, какво ли би сторил Ал Багдади* със Сикстинската капела, ако му падне? Не знам дали само ще тегли една баданарка по стените и тавана, както едно време турците превъзпитали "Света София" в Константинопол. В Сикстинската капела образът на Йехова (Аллах) на едно място е изтипосан в нецензурен ракурс вероятно заради ЛГБТ статута на автора. Това само взрив го оправя!

Ако си хомосексуалист, това също е чудесен аргумент, за да получиш статут на бежанец. Или някой от абстрактните джендъри. Както е известно, такива в ислямистките държави ги хвърлят от горните етажи.

Но според мен

най-доброто основание за бежански статут

е да си християнин.

За християните прошка няма. Преди 1 век те бяха 20 на сто от населението в Близкия изток и Африка, а сега са под 4 на сто и много скоро ще изчезнат окончателно заедно с историческите си църкви и древните култури. Копти, арамейци, асирийци – всичко ще се изпари.

Преди 2 седмици излезе ранна информация за предстоящ доклад на британския Форин офис, който обявява християните за най-преследваната религиозна група на планетата. Става дума за геноцид с размерите на земното кълбо. Като цяло

християните са някъде около

2,2 милиарда.

От тях 1 милиард живеят в нехристиянски държави и три четвърти от този милиард са жертви на преследване – унижения, забрани, насилия и убийства.

Геноцидът срещу християните рязко се ускори, след както демократичните държави решиха да спасят демокрацията и човешките права в мюсюлманските. Низвергнатите “диктатори” - Мубарак, Саддам Хюсеин, Кадафи и притиснатият Башар Асад, защитаваха християнските общности, където ги има. Но щом бяха свалени или притеснени, започна ловният сезон.

Слагам “диктатори” в кавички, тъй като би трябвало да е ясно, че в една мюсюлманска държава не може да има демокрация от европейски вид. Там най-доброто и толерантно управление засега се случва при военните диктатури. Турция минаваше за изключение, но напоследък и тя се зае да доказва правилото.

Според мен обаче силите на световната демокрация не са толкова прости, добре разбират какво правят. Не може да не им е било ясно, че ако махнат Асад, скоро в Сирия няма да остане нито един християнин. Вече го видяха как става в Ирак. И не може да не са знаели, че като махнат Кадафи, цяла Африка ще хукне към Италия и Франция. И че като хукнат към Стария континент, рано или късно някои от тях ще се радикализират и ще обявят война на християните в собствения им дом.

Но глобалистите не са никак прости. А и не им е нужно да мислят сами, защото разполагат с хиляди “мисловни танкове” и поне 1 милион образовани грантоеди. Стига да им се каже какво да мислят, и те го мислят, та земята трепери.

Вече много се писа, че като вкараха в Европа 1-2 милиона мюсюлмани, глобалистите получиха евтина работна ръка. Разноските ги поема данъкоплатецът, а работодателят икономисва от заплати и застраховки. Но освен чисто материални интереси тук не може да няма и духовни.

Представете си за миг, че сте глобалист с 3-4 милиарда из офшорките. За какво ви е християнството?

Това е религията, която води до възникването на националната държава!

Само Исус отделя църквата от държавата и прави възможни светските закони. И когато християнинът губи вярата в Бога, той я заменя с вярата в нацията, в културата на своя конкретен и уникален народ, в неговата самостоятелна история. Това е много контрапродуктивно, ако си глобалист. Виж, всички мюсюлмани са в единна “Умма”, един народ.

Представете си, че имате например световна компания, която произвежда стоки в бедните страни, продава ги в богатите, а печалбите укрива в офшорки. Нациите само пречат! Християнството – също! Къде има високи прогресивни данъци? В развитите християнски държави, разбира се. Къде има социалдемократи? Пак там. Къде елитът коли и беси, без изобщо да се съобразява? В мюсюлманските. Новият световен ред има нужда от нов пророк и това е Мохамед, мир Нему.

Това обяснява защо никой не си мърда пръста да спре геноцида срещу християнството. Да оставим настрана погрома срещу християнските църкви в Шри Ланка по случай Великден – явно там полицията не е кръстена и не е поемала Светото причастие.

По-интересно е защо Барак Обама и Хилари Клинтън нарекоха това събитие “атака срещу поклонниците на Великден”.

Какви са тези “поклонници

на Великден”?

Къде ги видяха? На тези манекени на глобализма вече не им се обръща езика да кажат “християнин”!

Или да вземем Франция – там миналата година бяха разбити и поругани към 1000 църкви, а тази година, в чест на Великден пламна и "Нотр Дам дьо Пари" - величавият символ на европейското християнство и на френската нация.

Вярно, според властите става дума за случайна небрежност. Но как да повярва човек, когато пожарът се случи точно по Великден и съвпада с десетки ислямистки нападенията срещу църкви в целия свят? И смятате ли, че в "Нотр Дам" няма противопожарна профилактика? Или че най-настървената полиция на планетата не може да прибере на топло кибритлиите? Но Франция си избра глобалиста Макрон и още дълго ще му сърба пожара.

Та мисълта ми е – стига сме роптали срещу всички бежанци безогледно. Ако са християни от мюсюлманския свят, длъжни сме да ги приютим. Особено когато децата им рисуват хора…

* Абу Бакр ал Багдади – главатарят на ИДИЛ ("Ислямска държава").