Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кубрат Пулев е признат за виновен от калифорнийската комисия и ще трябва да ходи на курсове, за да се научи научи на правилно сексуално отношение към жените, според приетите на това място правила.

Боксът е извън кръга на моите интереси, Кубрат – още повече. Разсъждавам върху правосъдието. То както знаем не раздава справедливост, а решава спорове. Кубрат, който заяви преди изслушването, че се надява на правосъдие , го получи под формата на урок, че правилата трябва да спазват. Добри или лоши, дори тогава, когато не ни харесват.

Позната българка в Канада, разведена майка с момиченце на 4 години, го е прибрала от гледачката и пазарува с него след тежък работен ден . Детето се е разпищолило и вилнее в магазина, събаря кутии от щандовете, мрънка и вряска. Изнервената майка го хваща за яката, поразтърсва го и му крясва да престане. Следва намесата на бдителната общественост, пристигане на съответните органи и задвижване на процедура, след която майката е осъдена да изкара тримесечен курс, за да се научи на правилно отношение към детето си. Което за нея означава, че след работа трябва да осигури още една гледачка на детето си и да ѝ плаща, за да може да присъства на курса.

Последствията , ако не изкара курса с добри резултати са драстични и крайно непожелателни. Обсъждаме тази ситуация, съчувстваме , доколкото можем, съгласни сме, че наложеното наказание не отчита реалното положение на нещата . Но аз научавам урок и си вадя поуки – правилата в държавата, в която доброволно съм избрала да пребивавам трябва да се спазват. Трябва да възпитавам Кени така, че да не създава ситуации, които ще предизвикат моята съответна реакция , но и санкции.

В този смисъл, мерките и наказанията, които изглеждат прекалени , имат някакъв смисъл.

От фейсбук