Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържаният за убийството Борислав Николов
Задържаният за убийството Борислав Николов

Борислав извикал майка си да му помогне за багажа в неделя, но преди това пребил до смърт съпругата си Кремена. Тя подавала жалби в полицията, но ги оттегляла веднага

41-годишният домашен насилник Борислав Николов от Варна е умъртвил съпругата си Кремена два дни преди бракоразводното дело, стана ясно от съобщение на прокуратурата в сряда. Престъплението е станало в неделя, когато мъжът изнасял багажа си от квартирата им. Преди да си тръгне, пребил жестоко жена си и я зарязал в жилището. Трупът е открит във вторник.

Николови живеели под наем в апартамент на втория етаж на ул. “Никола Кънев” 32 във Варна. Апартаментът е собственост на домоуправителя Ангел Караиванов. Борислав и Кремена били женени от няколко години, но бракът им не вървял. Семейството няма деца. На 24 февруари вечерта избухнал поредният скандал между съпрузите, който продължил с жесток побой над 40-годишната жена. След като оставил съпругата си безпомощна и смазана от бой да лежи на земята, Борислав позвънил на майка си и я повикал да дойде, за да изнесе багажа си. След това майка и син напуснали жилището, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена.

Майката на Кремена звъняла дълго на телефона ѝ да я чуе, но след като тя не отговаряла, жената се притеснила и подала сигнал в полицията. Криминалистите влезли в заключеното жилище през балкона в понеделник и открили тялото на жертвата.

Кремена е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу агресивния си съпруг, показва разследването. Борислав бил предупреждаван с полицейски протоколи. След това обаче жената съобщавала в МВР, че отношенията им се подобрили. Във вторник е било насрочено бракоразводното дело на семейството във Варненския районен съд. Разводът бил по взаимно съгласие.

Трагедията у Николови се оказа непозната за съседите им в блока.

“Очевидно семейството е имало проблеми. Налице са няколко преписки за домашно насилие. Мъжът не е имал ограничителна мярка за домашно насилие. Жалбите са били оттегляни малко след подаването им”, каза окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров. От прокуратурата припомнят, че промените в НК за причиняване на смърт при домашно насилие влязоха в сила във вторник, а убийството на Кремена е извършено в неделя. Затова Борислав няма да бъде съден по новите правила, които предвиждат доживотен затвор за това престъпление.