Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се разграничи от Пол Манафорт, като заяви, че нарушенията му са отпреди години.
Тръмп побърза да разграничи себе си и Белия дом от разследвания бивш шеф на предизборната му кампания Пол Манафорт, като заяви, че нарушенията, в които е обвинен Манафорт, са отпреди години и настоя, че няма съглашателство между предизборния му екип и Русия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В отговор на новината, че разследващият взаимодействията между предизборния екип на Тръмп и Русия специален прокурор Робърт Мълър е повдигнал обвинения на Манафорт и на друг сътрудник от предизборния екип, Тръмп се опита да насочи вниманието в друга посока, като запита в Туитър защо Хилари Клинтън и Демократическата партия не са център на разследването.

"Съжалявам, но това е отпреди години, преди Пол Манафорт да е бил част от предизборната кампания на Тръмп. Защо обаче Мошеничката Хилари и демократите не са фокусът???", гласи туитът на Тръмп. По-нататък той добавя: "Също така, НЯМА СЪГЛАШАТЕЛСТВО!"

Бивш външнополитически съветник на предизборната кампания на Доналд Тръмп се е признал за виновен по обвинението в лъжа пред ФБР за контактите си с Русия.

Работейки за кампанията, Джордж Пападопулос се е срещнал с неназован чуждестранен професор, който имал връзки с руското правителство, търсейки информация, която би могла да навреди на съперничката на Тръмп от Демократическата партия Хилари Клинтън, предаде ДПА.

Това сочат материали от следствието, ръководено от специалния прокурор Робърт Мълър, назначен от министерството на правосъдието. Мълър разследва твърденията за намеса на Русия в президентската кампания в САЩ през 2016 г.

Пападопулос признал на 5 октомври пред разследващия екип на Мълър, че е лъгал в показанията пред ФБР кога е имал срещи с руснаците, става ясно от оповестеното днес обвинение във възпрепятстване на разследването на ФБР.

Според обвинението чикагският адвокат е използвал връзките си с професора и с неназована рускиня в опит да организира срещи между хора от кампанията и руски правителствени служители.

Той също така е работил за организиране на среща между Владимир Путин и Доналд Тръмп, но такава не се е състояла.

В показанията пред ФБР малко след встъпването на Тръмп в длъжност на 20 януари т.г. Пападопулос казал, че се е срещал с професора още преди да се включи в предизборния екип на Тръмп миналата годна.

Според следствието на Мълър обаче той се е срещнал с него след като започнал да работи за кампанията на Тръмп.