Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицаи ожънаха почти 1 тон канабис от нива край Крумовградското с. Качулка. СНИМКИ: МВР
Полицаи ожънаха почти 1 тон канабис от нива край Крумовградското с. Качулка. СНИМКИ: МВР

Полицаи ожънаха почти 1 тон канабис от нива край Крумовградското с. Качулка. Наркоплантацията била разположена в обезлюдена махала на селото, а ченгетата стигнали до нея след постъпила оперативна информация.

"В нивата имаше 86 стръка с височина от 2,50-2,70 метра. Общото тегло на прибраната зелена листна маса е около 950 килограма, което е най-голямото количество в историята на кърджалийската полиция", заяви началникът на ОДП - Кърджали Венци Момчилов. Някои от растенията били високи над 3 метра. В плантацията имало изградена добра напоителна система, която се захранвала от близък кладенец с помпа. Край нивата полицаите открили и голямо количество изкуствени торове, с които растенията били подхранвани.

Полицаите разкрили и собственика на плантацията - 66-годишния А.А. от с. Качулка. Той е пенсионер и живеел в селото заедно с жена си и 7-годишното им дете. В дома на А.А. бил извършен обиск, при който са открити 24 пакета съдържащи 12 килограма сухи съцветия от канабис. След обиска собственикът на наркоплантацията направил хипертонична криза и се наложило да постъпи в болница. Лекарите били категорични, че няма как пациента им да бъде прибран в ареста.

"А.А. е привлечен като обвиняем и трябва да внесе парична гаранция от 6 000 лева. Наложена му е и забрана да напуска страната", заяви наблюдаващият прокурор от Крумовград Петя Чотрова. Тя допълни, че това е третата наркоплантация, разбита в Крумовградско през последните години.

"През последните две години броя на делата за отглеждане на наркотици се е увеличил 3 пъти", отчете окръжният прокурор Желязко Стефанов. Според него причина за това е доброто взаимодействие между полиция и прокуратура.