Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За първи път след президентските избори първата дама на Франция Брижит Макрон говори откровено за отношенията със съпруга си списание „Ел”.

Единственият недостатък на Еманюел е, че е по-млад от мен, каза тя.

На въпроса кога са разбрали, че отношенията им се променят, Брижит Макрон сподели, че това е станало, докато са работили по пиесата „Изкуството на комедията” на Едуардо де Филипо.

Пишехме заедно в петък вечерта и от събота аз вече очаквах следващия петък. Не разбирах защо. Струваше ми се толкова безсмислено.

Първата дама обясни, че се е опитала да устои. Именно тя е посъветвала Макрон да отиде да завърши образованието си в Париж, защото е мислила, че така е най-добре за него.

Към този момент нямаше нищо между нас, но клюките вече вървяха. Притеснявах се само за децата си – Себастиан, Лоранс и Тифани, не за останалата част от света.

Знам, че нараних децата си и за това се обвинявам най-много. Но не можех да не го направя. Има моменти в живота, когато човек взема съдбовни решения. За мен това беше моментът.

Така че, 20-те години разлика между нас, това е нищо. Разбира се, закусваме и обядваме заедно – аз с моите бръчки, той с неговата младост – но това е положението. Ако не бях направила този избор, щях да пропусна живота си. Бях много щастлива с децата си и в същото време усещах, че трябва да изживея „Тази любов”, както казва Превер, за да бъда напълно щастлива.

Съпругата на френския президент заяви, че е готова да се заеме с обществената си роля, която ще се определя от харта за прозрачност, осигуряваща отчетност на мисиите и средствата й като първа дама.

"Като всичките си предшественички, ще поема публичната си роля, но французите вече ще знаят какви средства са предоставени на мое разположение", заяви Брижит Макрон в първите откъси от интервюто, публикувани днес на сайта на седмичника.

"На електронния сайт на Елисейския дворец ще бъде публикувана информация за срещите и ангажиментите ми, така че французите да знаят точно какво правя. Много важно е да има пълна яснота", подчертава тя.