Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Менискуса пред царската годишнина - рационален избор за премиера

Илия Лингорски във фейсбук:

Изборът на Премиера да си направи операцията на менискуса, вместо да ходи на царския прием е напълно рационален предвид реалностите у нас. Критиките към Борисов са емоционални, без критикуващите да се поставят на мястото му. Рационално е и решението му правителството да не се престарава с подкрепа за поканването и охраната на действащи европейски монарси и престолонаследници. Особено в навечерието на важното за Меркел Българско Председателство.

За Премиера ни всяко замесване с празника на бившия му премиер и работодател би донесло само публични и медийни негативи. Най-много и гръмогласно от страна на ненавиждащите Царя "десни" интелектуалци и медия. А те са много гласовити, даже кресливи. И не бяха сред поканените. Същевременно, никой от критикуващите днес Борисов не би го защитил така гласовито, щом от "дясното" започнат да го замерят публично с какво ли не. А и да се кажеше добра дума - само още негативи и контра-нападки.

Европейско кралско събиране във Врана с премиера и президента ни едва ли би се понравило и на лидера на ЕНП и Европа Ангела Меркел, която също е от Саксония. Тя не ни е молила за подобни дипломатически фойерверки. Трябва да сме предпазливи. И да разберем най-сетне, че България не е Румъния. И никога няма да бъде. Няма и особена нужда. Ние сме прусаците на Балканите и се гордеем с това. Тука е така...

PS. Уверен съм, че Царят много добре разбира позицията на Борисов и никак не би му се разсърдил, че при тези родни обстоятелства не е уважил годишнината му с присъствието си. Той вече изпита всичкото ни сам на собствен гръб.

Коментара ()

Вашият коментар