Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Гаджев се намира в културен шок от футбола в Англия, разкри мениджърът на “Ковънтри” Тони Моубри. Бившият национал и капитан на “Левски” все още не успява да се адаптира към изискванията в третата дивизия на Острова.

Халфът подписа с клуба преди повече от месец, но на този етап играе предимно за юношеския състав. Официалният му дебют през уикенда донесе разочарование - поражение с 0:2 от “Донкастър”. Загубата окончателно сложи точка и на теоретичните шансове на “Ковънтри” да попадне сред отборите, които ще играят баражи за влизане в Чемпиъншип.

Моубри обяви пред местните медии, че българинът със сигурност няма да стартира като титуляр и в следващия двубой срещу “Шефилд Юнайтед”. Причината е, че Гаджев не е готов нито физически, нито тактически за предстоящия сблъсък.

“Отнася се преди всичко до разбирането му на английския футбол - обясни специалистът. Влад е изненадан от това колко му се налага да тича по време на тренировка и от количеството допълнителна работа, която му възлагаме. Каза ми, че в България не се бяга толкова много, че играта е по-позиционна с акцент върху пасовете. Наясно съм, че изпитва нещо като културен шок, но трябва да разбере, че тук се налага да се движиш и да се бориш. Да печелиш единоборства както във въздуха, така и на земята".

Интересното е, че 28-годишният Гаджев спокойно може да мине за един от най-опитните родни футболисти. Той има 25 мача за националния отбор и се наложи като основна фигура при предишния селекционер Любослав Пенев. За “Левски” записа над 200 двубоя, триумфира с шампионската титла през 2009 г. и

записа силни изяви

в груповата фаза на Лига Европа.

Владо обаче така и не успя да реализира голямата си мечта - да заиграе в силен клуб от Западна Европа. Той няколко пъти се сбогува със “сините” фенове, но в края на съответния трансферен прозорец неизменно се завръщаше на „Георги Аспарухов”.

В медиите се споменаваше за интерес откъде ли не, но може би най-сериозни бяха намеренията на “Удинезе”. Италианският клуб го следеше в продължение на година и половина, но до сделка така и не се стигна. Гаджев бе настойчиво искан и от украинския “Севастопол”, чийто треньор по това време бе Ангел Червенков. Договорена бе дори и трансферната сума, която “Левски” очакваше да получи - 400 000 евро. Преговорите обаче пропаднаха в последния момент, след като украинците се отметнаха от първоначално предложените лични условия.

Последният договор на играча с родния му клуб от “Герена” изтече в края на миналата година. През зимната пауза той замина на лагер с “Кубан (Краснодар), но руският клуб скъса предварителното споразумение с мотива, че не разполага с

вакантни позиции

за чужденци. Агентът на полузащитника Генади Вучков заведе дело във ФИФА, като искът е за всички заплати, предвидени в срока на контракта - две години и половина.

Преди да се озове на Острова, Гаджев бе спряган за “Локомотив" (Пловдив) и дори за третодивизионния “Септември” - за известен период националът поддържаше форма с аматьорите.

“Влад отлично разбира ситуацията и не се оплаква, когато му възлагаме извънредни задачи - допълни мениджърът на “Ковънтри”. - Няма нищо против да играе за тима до 21 години, въпреки че е национален състезател и неотдавна се е изправил срещу Италия и Андреа Пирло. Искам от него да излиза пред

празни трибуни

срещу младежки състави и въпреки това той не вижда никакъв проблем. Вероятно ще го използвам за определен период в последните ни два двубоя от сезона, но по време на лятната подготовка и в началото на следващата кампания трябва да покаже пълните си качества. Привлякохме го, защото се надяваме да свърши работа на позицията зад нападателя”.