Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвокат Пламен Борисов
Адвокат Пламен Борисов

В деянието на двете жени има някакво титанично библейско зло, казва адвокат Пламен Борисов

 Той  представлява бившия депутат Велико Минков по делото за бащинство, което води срещу Габриела Славова. 33-годишната жена, обвинена в убийството на Пейо Пеев, беше пусната под домашен арест 

- Адв. Борисов, вие представлявате Велико Минков по делото за бащинство, което е пред Окръжния съд в Бургас. Имате ли обяснение защо Габриела Славова-Пеева е създавала пречки и на двамата бащи на своите деца и какво печели тя, искайки да ги лиши от бащинство?

- Имам много такива случаи, но нямам задоволително обяснение защо. Не знам как може да си въобразиш, че ще лишиш детето си от баща му, ще го обречеш на живот без баща или на живот с човек, посочен от майката за баща. Това е

несмилаема

фактическа

материя

- Но и финансово не е изгодно, защото така не може да претендира за издръжка?

- Не знам защо придавате значение на издръжката. В днешно време и жената, и мъжът могат да печелят достатъчно много. Освен това в България издръжката не е голяма. В момента минималната е под 300 лв., масовата е към 400 лв. Не е това мотивът. В деянието на двете жени има някакво титанично библейско зло.

- Вие познавате ли Габриела Славова?

- Не. Виждал съм се с нейната майка.

- Защо сте се срещали не с майката на децата, а с тяхната баба?

- Тя ме потърси. В момента, в който разбрах коя е, прекратих диалога, защото съм в конфликт на интереси.

- Кога Велико Минков се свърза с вас?

- През лятото. Делото го заведохме в Окръжния съд в Бургас, защото моят клиент разполагаше с неин адрес там и решихме, че тя живее в Бургас. По мой съвет той започна делото максимално бързо и едва по-късно разбрахме, че Габриела живее в София.

- Даден ли е ход на делото?

- Да, и в момента е в процес на отговор на исковата молба, като срокът съвсем скоро ще изтече.

- С ДНК тест ли ще се доказва бащинството?

- С ДНК тест се доказва, но не е проблемът в него, а в това, че няма принудителна процедура, по която тези, които трябва да дадат проба, да го направят. И делата се отглагат.

Другият проблем е, че производството е по общия ред, гледа се на три инстанции - окръжен, апелативен съд и ВКС, и наистина детето, което сега е на 4 месеца,

ще стане на

3-4 години,

докато делото

завърши

- Габриела дала ли е съгласие за кръвна проба за ДНК?

- Още не е отговорила на исковата молба, а сме я завели през август 2023-а. Мина повече от половин година.

- Тя защо е принудила Пейо Пеев да се ожени за нея, при положение че му е създавала проблеми с припознаването и на неговото дете?

- Бих искал да знам отговора. Мога да ви кажа от правна гледна точка -

избрала е да

сключи брак

с бащата на

по-голямото

дете,

на когото също е правела подобни проблеми, за да спре припознаването от бащата на по-малкото. А защо е искала да го спре, просто нямам понятие.

- Велико Минков как описва Габриела?

- Нищо лошо не е коментирал за нея, и той се пита същото, което питате и вие.

- Пейо Пеев сигурен ли е бил, че второто дете не е негово?

- Напълно.

- В момента и двете деца ли са при Габриела?

- Нямам представа къде са. Наистина ми е много любопитно какво е направила държавата, за да съхрани интереса и да запази психиката им, едното от които е на 6 години, а другото на 4 месеца.

- Това, че майката е обвиняема за убийство и е с мярка домашен арест, пречка ли е да ѝ бъдат оставени децата, за да се грижи за тях?

- Чух, че се е разплакала в съда и е казала, че няма кой да ѝ гледа децата, може и да не е вярно, а да е само слух.

- Един от аргументите на съда да я пусне с по-лека мярка е точно невръстната възраст на децата.

- Възмутен съм. Бих искал да знам дали прокуратурата ще обжалва мярката. Питам аз как е възможно съдът да пусне под домашен арест обвиняма, която е убила бащата на двете си деца, защото юридически Пейо Пеев се води и на двете, да ги гледа и възпитава.

Представете си, ако баща, убил майката на децата си, ревне в съда, дали щяха да го пуснат под домашен арест. Според мен прокуратурата трябва да обжалва. Моят доверител Велико Минков се чувства застрашен. И дали не е прав да се страхува? Защото

трябва ли да

оставим децата

да бъдат

отглеждани

и възпитавани

от убийца

- Разследването е едва в началото. В неговото развитие Габриела също може да се представи за жертва, на майка си например?

- Жертва на собствената си глупост ли, не се случват така нещата.