Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евродепутатът и доскорошен президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев КАДЪР: НОВА ТВ
Евродепутатът и доскорошен президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев КАДЪР: НОВА ТВ

БСП не е водещата опозиционна партия дори - инициативата е в партия "Възраждане"

На въпрос дали ще се върне в българската политика, Станишев казва: Времето ще покаже

Каква е разликата между коалицията и сглобката - имахме много ясна програма, която акцентираше върху икономическо развитие, социална отговорност и европейска интеграция. И ако погледнете параметрите на направеното за тези 4 години - всичко това беше в голяма степен свършено. Сега няма програма. Има един набор от бюрократично събрани от министерствата приоритети, няма ясна политическа ориентация. Затова в тази сглобка има постоянни разногласия.

Това каза евродепутатът и доскорошен президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев пред Нова тв.

Аз от сглобки от не разбирам. Смея да твърдя, че разбирам от коалиционно управление. Обаче има огромна разлика с управлението между 2005 и 2009 г., каза още той. 

Според него ДПС е третият неформален, но реален коалиционен партньор. Те активно се намесват и участват в решенията, които се взимат заедно, добави той.

В момента се смята, че правителството е на ПП-ДБ. Оказва се, че партията, която формално води, далеч не е единствената. Реално са три партии, и е честно това да се каже на хората, за да няма недоразумения.

"В момента се смята, че правителството е на ПП-ДБ. Оказва се, че партията, която формално води, далеч не е единствената. Реално са три партии, и е честно това да се каже на хората, за да няма недоразумения", допълни Станишев.

Според доскорошния президент на ПЕС няма да мине вота на недоверие.

"БСП не е водещата опозиционна партия дори. Ние сме на 9% в социологическите проучвания и на избори - това е най-тежката присъда. Инициативата е в партия "Възраждане", каза още той.

На въпрос дали ще се върне в българската политика, той отговори, че времето ще покаже. Отговорът не може никога да бъде да или не категорично, защото животът поднася изненади, каза още той.