Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КАДЪР: Фейсбук/Denis Mladenov
КАДЪР: Фейсбук/Denis Mladenov

Починалият и негови другари ударили с тръба по главата момиче заради 20 лева

Жена от столичното 4-о РУ на СДВР е стреляла по падналия мъртъв след гонка с криминалистите Светльо Младенов, научи “24 часа”. Тя е взводен командир, а заедно с нея е бил и друг униформен полицай. Младенов и двамата му другари били следени от полицията от началото на месеца. Всеки път те нападали жени нощем. Удряли ги по главата с тръба и заплашвали, че имат пистолети. След това задигали чантите на дамите.

Сигнал за подобно престъпление постъпил в СДВР и в нощта срещу понеделник, около 2 часа. От него се разбирало, че групичката пак атакувала две момичета. Ударили едното с тръба по главата и задигнали раница.

Тримата избягали, а докато полицията ги търсела, се получил сигнал за ново нападение. Около 5,15 часа охранител в столичен бизнес център съобщил за трима маскирани, които прескачат оградата на обекта, носейки багаж.

На място пристигнали двамата униформени от 4-о РУ на СДВР. Те последвали тримата, които опитали да се качат в автобус на градския транспорт.

15-годишен е задържан на място, а двама скочили от автобуса и побегнали пеша. При преследването полицаите стреляли предупредително в безопасна посока, но бегълците не спрели. Тогава криминалистите, които имали данни, че тримата плашат с пистолет, отново произвели изстрели. Единият улучил Светльо Младенов.

18-годишният престъпник бил откаран в болница. Въпреки усилията на лекарите обаче починал. Неговият другар успял да избяга.

Първоначално се смятало, че това е братът на Светльо. Впоследствие стана ясно, че става дума за друг мъж. Той бе задържан в понеделник сутринта в столичния кв. “Ботунец”, откъдето е групичката.

Оказало се, че тримата са задигнали едва 20 лева при обира на момичето. Толкова пари имало в нейната раница, която бандитите отмъкнали. Грабежът се разследва от Софийската районна прокуратура. Събрани са множество доказателства, че бандата е отговорна за поне 4 грабежа. Делото за смъртта на Младенов е поето от следовател, тъй като се проверяват действията на служители на МВР. То е под надзора на Софийската градска прокуратура.

Повече подробности за случая ще бъдат дадени във вторник на брифинг в държавното обвинение.

Това е първият случай на убит бандит при стрелба с полицията от 2016 г. насам. На 28 юни тогава куршумите покосиха Ицо Полицая.

Христо Георгиев, който до 2010 г. е работил в МВР, но всъщност се сдушил с бандити, бе преследван заради грабеж. Той и Росен Рангелов - Човката, нападнали заложна къща в столичния кв. “Разсадника”. Задигнали 5000 лева и бижута на стойност 50 000 лв. Тръгнали да бягат, но заради подаден от оказиона сигнал полицаите били в дирите им. Тогава Полицая заплашил мъж с пистолета си и задигнал колата му.

Криминалистите го преследвали, а той стрелял по тях. Те отвърнали на огъня и Георгиев бил улучен 2 пъти - в ръката и в гърдите.

След стрелбата Човката, който се бе скрил в тръба на строеж, бе задържан и осъден. Оказа се, че Ицо Полицая е излязъл от затвора 3 седмици преди грабежа. Лежал за друг въоръжен обир.   Той имал много регистрации в МВР за различен вид престъпления. Уличен е в извършването на обир в банков клон във Враца преди години. Делото по него течеше, когато Полицая бе застрелян. Той бе съден за общо 5 грабежа.