Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Божков в съда
Васил Божков в съда

'Аз нямам какво да кажа. Няма да се укрия и положих много усилия, за да мога да се върна. Заради всичко направено от българската прокуратура не можех да се върна. Едва на 23 август получих решение, че мога да се върна и се прибрах с първия полет на 25 август". Това каза Васил Божков пред съда.  И помоли да не го задържат под стража.

"Аз в един момент се обърках, защото не знаех къде се намирам. Не знаех дали пред мен стоят материали по дело за данъчни престъпления или по много тежък политически процес" , скара се адвокат Георги Гатев на съда. И заяви, че ако е бил наясно какво ще стане, е щял да поиска отвод на прокурор Ангел Кънев. Обвинителят разказа за контакти на Божков със санкционирани от ЕС руснаци, сред тях и Евгений Пригожин.

"Смятам, че не трябва да се взема никаква мярка. Не бяха изложени доказателства, че Божков може да се укрие или да извърши други престъпления" , изтъкна Гатев. Той блъскаше по катедрата, ръкомахаше и говореше на висок тон.

Делото отдавна трябваше да бъде внесено в съда, категоричен бе Гатев.

Божков доброволно се прибра от чужбина, изтъкна адвокатът.

И посочи, че досега клиентът му не е бил редовно призоваван по делото. Той искал да се върне в България. Още през май 2020 година изявил желание да даде показания пред прокуратурата.

Съдия Христинка Колева трябва да обяви дали Божков остава в ареста или ще получи друга мярка за неотклонение.