Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Майката на Алексей Петров Диляна и брат му Огнян приемаха съболезнования. СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Майката на Алексей Петров Диляна и брат му Огнян приемаха съболезнования. СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Двама души привлякоха вниманието с отсъствието си от погребението на Алексей Петров - бившият главен прокурор Никола Филчев и Златомир Иванов - Златко Баретата, чийто взводен командир е бил Петров в отряда. Липсата им бе най-обсъжданата тема и сред журналисти, и сред опечалените, пристигнали да се простят с убития преди седмица бизнесмен.

Дошлите да изпратят Петров в последния му път започнаха да пристигат на гробището в столичния кв. “Бояна” още в 9,40 ч, макар церемонията да бе обявена за 11 ч. Така с катафалката, с която бе докаран ковчегът, се размина Марчело Джотолов. Той бе подсъдим с бившата барета по мегаделото “Октопод”. За разлика от Петров обаче, Джотолов не бе оправдан и в момента е подсъдим на трета инстанция.

Минути след Джотолов дойдоха и братът на Алексей Петров - Огнян, както и майка им Диляна. Възрастната жена спряла да се храни след разстрела на сина ѝ, разказаха близки преди дни. Не се разбра дали жената, която дълги години е била до него и управлява бизнеса на Петров - Ива Павлова, е там.

На погребението дойде Кристиян Бойков, обвинен, че е хакнал базата данни на НАП. След като напусна “ТАД груп”, Бойков започна работа при Алексей Петров. Неговият шеф в отдела Явор Колев също бе на гробищата. Именно Колев като шеф на отдел “Киберпрестъпност” задържа Бойков.

Да се прости, дойде и известният адвокат, бивш следовател и командир на Алексей Петров в отряда на баретите Лъчезар Таков. С него бе и синът му, също адвокат, Любомир Таков. Той е тренирал карате още през 90-те години, а сенсей му е бил Алексей Петров.

Политологът Стойчо Стойчев бе друг от опечалените. Дойде и Владимир Сиркаров от Съюза за стопанска инициатива, чийто председател бе Петров. Пристигна и бившият зам. градски прокурор Роман Василев.

Той се оказа и единственият, свързан със съдебната власт на поклонението.

И докато повечето опечалени таяха емоциите си зад слънчеви очила, олимпийската шампионка

Ивет Горанова не криеше сълзите си

Тя бе близка с Петров по две причини. Той бе председател на федерацията по карате. “Благодаря ви, господин президент!”, написа след убийството му Ивет. Горанова бе и рекламно лице на кампанията на “Лев Инс” “Пази детето в интернет”. Тя я чувстваше близка, тъй като преди години бе станала жертва на хакери, подлъгали я да даде потребителското си име и парола за един от акаунтите си в социалните мрежи.

10 спортни клуба изпратиха венци на покойника. Петров бе тясно свързан със спорта и помагаше на редица федерации.

Пристигна и Мирослава Спасова, шефка в “Лев Инс”, за която по погрешка бе съобщено, че е била заедно с Петров на Витоша и е била простреляна.

От политиците дойде само социалистът Жельо Бойчев. Появи се и дипломатически автомобил, но от него слезе бизнесменът Пламен Бобоков, когото мнозина объркаха със Златомир Иванов. Неговото отсъствие привлече вниманието, тъй като само преди два месеца бе на погребението на Ангел Христов в Дупница. И той като Иванов и Петров е бивша барета от специализирания отряд.

Няколко души усилено коментираха къде е Никола Филчев, за когото се знае, че бе близък с Петров. Плъзна дори слух, че се е простил с тялото на Алексей Петров по-рано или изчаква журналистите да си тръгнат.

На място освен охраната от гробищния парк имаше и гардове на различни хора от пристигналите. Медиите не бяха допуснати дори до паркинга.

Петров бе погребан в затворен ковчег.

Стойчо Стойчев (в средата) бе друг от дошлите на погребението.
Стойчо Стойчев (в средата) бе друг от дошлите на погребението.
Явор Колев, бивш шеф на отдел “Киберпрес-
 тъпност”, бе сред опечалените. След напускането на МВР комисарят започна работа в “Лев инс”.
Явор Колев, бивш шеф на отдел “Киберпрес- тъпност”, бе сред опечалените. След напускането на МВР комисарят започна работа в “Лев инс”.
Пламен Бобоков (в гръб) дойде минути преди началото на погребението.
Пламен Бобоков (в гръб) дойде минути преди началото на погребението.
Ивет Горанова не криеше сълзите си със слънчеви очила.
Ивет Горанова не криеше сълзите си със слънчеви очила.
Роман Василев (с черната риза) бе единственият представител на съдебната власт,
Роман Василев (с черната риза) бе единственият представител на съдебната власт,