Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутати от ПП-ДБ в Народното събрание

СНИМКА: НИКИ ЛИТОВ
Депутати от ПП-ДБ в Народното събрание СНИМКА: НИКИ ЛИТОВ

Още от сега е ясно, че след ваканцията НС ще започне стремително да затъва в безплодни свади, вместо в продуктивна законодателна дейност. Гаранция за това са амбициите на вбесеният путинист-президент да налага вето на всички закони с цел да бламира дейността му, както и непрестанното узурпиране на микрофоните от неуморимото арогантно хлевоустие на Тошко, Свиленски, Нинова, Цончо Ганев, Костадин Костадинов и други подобни.

Целта ще бъде не закони, а разруха и безредие, в съотвествие с поставените им от посолството на вражеската путинска Империя задачи. Резултатите от пренията в продължение на месеци ще бъдат минимални или никакви. Битката за 3-ти март ще отнеме несъразмерна част от така ценното парламентарно време и ще изсмуква кислорода на общественото негодувание от най-важното, а именно, че в България цари беззаконие и липсва цивилизован правов ред. Показва го спонтанното възмущение на десетки хиляди хора пред Съдебните палати в цялата страна.

Чашата отдавна е преляла, но изглежда законниците в НС и магистратите, надлежно изолирани от народното негодувание с прекрасните заплати и извънзаконни бонуси, плюс дебелите стени, зад които родната милиция ги пази, нямат никакво намерение да се вслушат в това което става. Ако не се намерят шепа решителни хора, които да променят този бутафорен “правов ред” в България из основи, всичките легалистични брътвежи и конституционни инициативи, оглавявани от Пеевски и Данчо Цончев, подкрепяни от Христо Иванов са проста пародия.

Наказателният и Наказателно-Процесуалният Кодекс, чиито основи са заложени още от времето на Вишински и Вълко Червенков, са непроменени, макар и с многобройните си и противоречиви кръпки, зашивани оттогава през поколения “юристи”. Това само по себе си, без дори да става дума за подготовката на кадрите в сферата на правораздаването, за нивото на практикуващите право в различните области, за “корифеите” от ДС, завършили Школата в Симеоново, които достигнаха до върховете в Съдебната йерархия, разбира се е рецепта за провал. Резултатите ги вижда и усеща всеки българин на гърба си.

Ако някой пита мен или такива като мен, какво би могло да се направи, аз няма да мога да предложа какви точно и в какви закони да се направят неотложните промени. Но мога да кажа с пълна убеденост следното:

1. Наказателните и Процесуални Кодекси от развитите европейски страни с действащо правосъдие като Германия, Италия или даже Гърция трябва просто да бъдат преведени и приети за закон в България. Без бай-ганьовски хитрувания и поправки или “права”, закрилящи криминала и обезправяващи жертвата.

2. Магистратите в страната трябва да бъдат подложени на щателен Държавен изпит с участието и помощта на Европейски правни експерти, с най-високи стандарти за юридическа компетентност, включително психологически тестове и проверки за лоялност към държавата и народа си. Несправилите се трябва да бъдат дисквалифицирани и привилегията им да бъдат магистрати, отнета. Те могат да бъдат юристконсулти или консултанти някъде, но не и да заемат толкова отговорни позиции.

3. В страната трябва да се проведе Лустрация, като се преведе и използва за модел Чешкият Закон за лустрацията, като може да се взаимства също от унгарските и полските закони в това отношение. Това има пряко отношение към Правото и Справедливостта.

Разбира се, съдбоносният въпрос е, Кой ще направи тези промени, кои са тези доблестни мъже и жени, готови да го направят? Аз мисля, че тези хора са тук и сега в нашето общество, но вместо тях, трийсет години колективно срещу всички нас се плезеше от телевизора Слави Трифонов, от Радиото ни просвещава Волгин, а политиката е доминирана от турбо-демократи. Тези нови и просветени хора трябва да заемат своето място днес, вместо онова, което доведе до чалгарската пост-съветска политическа неразбория, доминираща България.

Време е!

PS А според мен МОЧА трябва да бъде разрушен окончателно и завинаги, най-вече в българското съзнание!

От Фейсбук.