Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"За всяка болест има уникално лекарство. Има билки и тайни мантри, които биха могли да излекуват човешките заболявания. Няма значение дали болният вярва в това или не, всяка мантра е различна и представлява специален код, който се повтаря хиляди пъти. Това е много древно знание. Ние сме получили част от него чрез нашите учители и от древните ръкописи, предаваме го на тези, които ще останат след нас, на нашите ученици.

Лекуването на душата и тялото може да стане чрез любов, с добро сърце и състрадателност, а не със силно его. През живота си ние се учим как да разрушаваме егото си. То се ражда заедно с нас и расте. Понякога става много по-голямо от нас и почва да ни изяжда. Вреди ни по ужасен начин и често е причина за болести, за които дори не предполагаме. Затова трябва да се отървем от него, да го хвърлим и да го забравим."

Дамдинсуренгийн Нацагдорж е монголски будистки хамбо лама, един от най-уважаваните духовни лидери на Монголия, лечител и създател на центъра Манба Дацан в столицата Улан Батор, който включва будистки манастир и клиника за традиционна монголска медицина, основана на билколечение, медитация и будистки практики.

Исках да се запозная с този интересен човек, на когото Би Би Си посвети специален документален филм. Затова отидох да го видя днес преди лекцията му във Фармацевтичния факултет на Медицинския университет в София. Деканът на факултета проф. Александър Златков любезно ни предостави кабинета си за тази среща.

*От фейсбук!!