Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мобилна нарколаборатория в куфар и голямо количество амфетамин, метамфетамин и канабис, подготвено за пласиране, са открити и  иззети от полицията в Бургас и Поморие. Арестувани са трима мъже  - двама от Бургас и един от Поморие, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Мобилната лаборатория, съхранявана в пластмасов куфар, е открита в апартамент на ул. "Дебелт" в бургаския к-с "Възраждане", обитаван от 42-годишен криминално проявен бургазлия.

При проверката в жилището служителите от Първо Районно управление установили и задържали и втори бургазлия – също криминално проявен, на 58 години.

В куфара, с който лабораторията е пренасяна, са открити предпазна маска, няколко чифта гумени ръкавици, бутилки с различни по вид течности и вещества / сред които и червен фосфор/, необходими за приготвянето на синтетични наркотици.

Намерени са множество пликчета и чаши с жълтеникаво кристалообразно вещество, реагирало при направения полевия наркотест на метамфетамин. Общото тегло на конфискувания наркотик е около 20 гр. 

Междувременно при претърсване в дома на 33- годишен помориец на ул. "Ахелой" са открити 42 пликчета с около 40 грама марихуана, 34 пликчета с амфетамин на бучки -  около 20 грама и 53 пликчета с  метамфетамин -  общо около 25 грама. Помориецът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.