Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдебна палата Бургас
Съдебна палата Бургас

Дрогираният Фетхи Ф., който навлезе с автомобил в Морската градина на Бургас, спретна си гонка с полицията по крайбрежната алея и заора на пясъка до Морска гара, е съден за наркотици.

Това стана ясно в районния съд днес, където се гледа мярката му за неотклонение.

Магистратите оставиха обвиняемия в ареста, като му наложиха най-тежката мярка "задържане под стража".

Спрямо Фетхи е повдигнато обвинение за това, че на 15 септември на алея в "Приморски Парк" управлявал лек автомоби след употреба на наркотични вещества - "амфетамин" и "метамфетамин". За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода  за срок от една до три години и глоба от 500 до 1500 лв.

От събраните към момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието, за което му е повдигнато обвинение, смята съдът.

По отношение на опасността от укриване магистрати заявиха, че такава има, тъй като Фетхи Ф. се е опитал да избегне полицейска проверка, а също така е отказвал да излезе от управлявания от него автомобил, след като е заседнал в пясъка.

"Тези обстоятелства сочат, че обвиняемият съвсем съзнателно се опитал да осуети евентуалното ангажиране на неговата юридическа отговорност, била тя наказателна или административно-наказателна", мотивира се съдът.

Има и опасност от извършване на престъпление от страна на обвиняемия, смята още съдът и припомня, че Фетхи е осъждан за притежание на наркотици и то преди по-малко от година.

"Неговите действия при опита му да избегне полицейската проверка са създали опасност от настъпване на други общественоопасни последици, тъй като той управлявал МПС с висока скорост по крайбрежната алея в Бургас, която е пешеходна зона и където обичайно се разхождат множество хора", казва още в мотивите си съдът. Взета е предвид и справка, според която обвиняемият многократное  наказван за нарушения по Закона за движение по пътищата.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок.

Съдебна палата Бургас