Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ден 1 от 365.

Ставам необичайно рано, внимателно с десния крак.

А сега какво? Оглеждам снощният безпорядък в кухнята, като се чудя защо съм го създала. Сред купа за миене в мивката най-отгоре се кипри тенджера с дръжка от коркова тапа на капака. Преди години си я запазих от шампанското на Милениума, заради хубавите очаквания и пожелания , с които беше натоварено трeтото хилядолетие. След като се подмята известно време из къщата, брат ми я монтира на капака, защото беше много красива и истинска и изглеждаше вечна. Брат ми го няма вече, тя си стои надживяла го. Така се разтъжавам, че не ми се разправя с бъркотията.

Поглеждам навън. Пълна липса на живот след бойните действия и гърмежи снощи. Зад вдигнатите щори през завесите от истински муселин / истинският муселин в наши дни е пакистански/ грее слънце.

,С известно закъснение Новата година е успяла да се дотътри и до западния канадски бряг и сядам да я посрещам виртуално на скайпа. Там въртят една баница с късмети, по липса на дрян набучена като джунгла с родендронови клонки, аха-аха готови да цъфнат. На зет ми му се пада далечно пътуване и мъжът ми ужасен го предупреждава:

–Да не тръгнеш за Китай!

Той се опъва:

– Ти пък! Падна ми се далечно, Китай е тук отсреща!

Заради ковида във Ванкувър са отменили фойерверките , които там са наистина впечатляващо зрелище . Кени е отчаян. Отгледаният в училище като яростен миролюбец малък канадец показва календара на стената, където е оградил 31 декември с надпис "КОВИД, УМРИ!"

Дали да не се заема с новогодишните обещания?

Пак нищо няма да изпълня от тях, по-добре да наблегна на новогодишните пожелания.

Какво да пожелая на руснаците? На народ, който смята салатата оливие за деликатес и пие това, с което по света си мият стъклата? Да се научи да прави коктейли молотов.

На украинците – да чуят най-после тишината.

Американците ще се оправят сами , те го могат.

На целия наш прекрасен свят?

Дали не е забравен и загубен сред тази безкрайна вселена?

Ето адреса му, за да може доброто да го намери:

Галактическа връзка Персей-Пегас

Звезден куп Риба-Кит

Местна група галактики – Млечен път

Ръкав Орион

Слънчева система

Земята

Здраве, любов и успехи на всички вас приятели, с които споделях през годината хубавото и лошото.