Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгени Петров
Евгени Петров
Из медиите се зашушука, че кроят номер на Кунева. Било спорно дали отговаря на изискванията на конституцията за кандидат-президент, защото не можело точно да се установи колко време е живяла в България. Че то в България живот ли е бе, джанъм? Парадокс - еврокомисарката ни под съмнение, докато един Алексей Петров няма никакви проблеми. Спокойно може да докаже къде е живял в последно време. И от прокуратурата могат. В заверата се подозира нова временна коалиция между ГЕРБ и БСП. Защо не вземат и направо да си проведат балотажа от раз?
От НДСВ изпищяха на умряло. ЦИК искала жълтите да се изписват на бюлетината с пълното си име като "Национално движение за стабилност и възход". "Половината ръководство на партията не може да го произнесе правилно, какво остава за избирателите" - проплакаха от централата и заподозряха комисията в саботаж. Мисля си, че ако авторитетът и позициите на една партия, управлявала два мандата, се крепят на една абревиатура, работата, както казваше колегата Блъсков, отива на политически изуй гащи.
Като казах "гащи" та се сетих. Брат Юзеиров се яви пред комисията в сградата на Народното събрание по долни гащи, наричани по-възпитано "боксерки". Цял ден и до вечерта тази простотия се превърна в централна тема и на новини и на сериозни коментари. Пък Волен Сидеров се възмущава - ами ако Кунева и Калфин се явят по бански? Пак добре, викам си, можеха да бъдат Анастасия Мозер и царя.
От целия цирк в ЦИК за пореден път си направих извода, че сме толерантен и търпелив народ. Ако в друга държава се явиш по този начин пред официална комисия в една от най-важните сгради на държавата, ще има да търкаш боксерки в най-близкото полицейско управление. После си казах, че обективно погледнато и в парламента често-често се явяват депутати по политическо бельо и дори със свалени гащи, но сме им свикнали.
Малко пътни записки. Чета на табела "Бургас - най-добрият град за живеене". По-на север - "Варна - най-добрият град за живеене". Очаквам на Калотина да се появи предупредителен надпис: "България - най-добрата държава за крадене".
През целия път до морето и обратно от билбордове Атанас Семов с писалка в ръка уволнява Бойко Борисов. Е, за това ли премиерът строи магистрали? Освен това писалката май няма да свърши работа. Трябва нещо по-сериозно - футбол, тенис, карти.
Кметъла на Каварна, Цонко Цонев пък си измислил слоган за изборите: "Искаш ли да си наред - Цонко избери за кмет". Просто и ясно, а не усуканите обещания на кандидатите за София как ще запълнят дупките, ще приберат бездомните кучета и ще оправят задръстванията в столицата. Дрън-дрън.
Световните лидери пощуряха от дълговата криза. Е, сега е времето Бойко да каже като Станишев през 2008-а "Нема такава криза". Ама има и Генерала правилно реагира. В смисъл, че сега си е*а мамата, но ще се оправим, защото вече сме бедни, но дисциплинирани отличници. А в двойкаджията Гърция например пенсиите били по 2000 евро. По този повод се сетих за правилото, че добрите момчета отиват в рая, а лошите ходят, където си искат.