Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бай Никола излиза със съпругата си, след като си бори повече от 10 минути с машината. Снимки: Авторът
Бай Никола излиза със съпругата си, след като си бори повече от 10 минути с машината. Снимки: Авторът

Много ме измъчи това гласуване, призна 73-годишният Никола Велков. Повече от 10 минути той се бореше с машината в една от секциите на Математическата гимназия в Пловдив. Наложи се цял зам.-шеф на СИК да му обяснява стъпка по стъпка. Но вотът на бай Никола пак не се получаваше.

"Седни сега спокойно. Сложи картата. Трябва да ти излезе списъкът с партиите. Избери тази, която предпочиташ", напътстваше младият зам.-председател. Той стоеше зад машината, за да не вижда избора на бай Никола. Човекът обаче не можеше и не можеше. Започна роптаене от чакащите. "Имаше демонстрации, защо не отиде да се обучиш, ами сега и нас бавиш", негодуваха избиратели.

Съпругата на бай Никола се препоти от неудобство, докато го чакаше. Тя успя за по-малко от минута да упражни вота си. "За мен беше много лесно, макар да не съм гласувала досега с машина", призна тя.

На 12-тата минута бай Никола успя да гласува. Представителите на секционната комисия се отдъхнаха с въздишка.

"За едни става за секунди, за други е мъка. Това неминуемо ще забави процеса", коментираха членове. Според тях най-голям зор виждат някои от възрастните. 

Към 9,15 часа избирателите в коридорите на Математическата гимназия се брояха на пръсти. "Днес ще е доста по-слабо спрямо 4 април", смятат наблюдатели.

Към 9,15 часа избирателите в МГ са малко.
Към 9,15 часа избирателите в МГ са малко.