Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Панайотов (в средата) днес присъства на тържественото освещаване на реновирания операционен център на ВМА. Гост на церемонията бе и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов (вдясно). Снимки министерство на отбраната
Панайотов (в средата) днес присъства на тържественото освещаване на реновирания операционен център на ВМА. Гост на церемонията бе и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов (вдясно). Снимки министерство на отбраната

Министърът на отбраната в служебния кабинет Георги Панайотов каза, че има надежда да бъде открита "черната кутия" на падналия в морето край Шабла изтребител МиГ-29.

В отговор на журналистически въпрос за разследването на авиокатастрофата Панайотов отговори, че издирването на т.нар. „черна кутия“ на МиГ-29 продължава с усилията на Военноморските сили. „Има нови находки, които са локализирани. Обнадеждени сме и смятаме, че има надежда да открием „черната кутия“, допълни той, цитиран от пресцентъра на министерството.

Панайотов днес присъства на тържественото освещаване на реновирания операционен център на ВМА. Гост на церемонията бе и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

„Военномедицинска академия е лечебно заведение от национално значение с безукорен авторитет. Изключително съм горд, че днес тук се открива операционен комплекс на световно ниво. Искам да поздравя всички лекари, които работят във ВМА, защото днес получават операционни способности, с които още по-качествено да изпълняват задълженията си и да спасяват човешки животи и да вдъхват надежда“. Това каза министърът на отбраната.

Реновираният операционен център на Военномедицинска академия ще осигури не само на българските военнослужещи, но и на цялото общество достъп до високоспециализирани хирургични дейности, подчерта министър Панайотов.

„Това е най-съвременният операционен блок в България, най-добре направеният и с най-оптимална цена“, заяви началникът на Военномедицинска академия генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. Той подчерта, че реновираният блок включва 20 операционни зали, изградени по най-съвременна технология. „Готова е и залата за роботизирана хирургия и, ако нещата се развиват благоприятно, догодина можем да се сдобием и с робот“, каза още генерал-майор Мутафчийски.