Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРОФЕСИЯ: Диляна не се срамува, че тя и четирите й дъщери изкарват прехраната си на магистралата
ПРОФЕСИЯ: Диляна не се срамува, че тя и четирите й дъщери изкарват прехраната си на магистралата

"300 пъти по-добре е да продаваш тялото си, отколкото да чистиш кофите. Парфюмирана си, гримирана, накипрена, накичена... и знаеш, че ще изкараш пари.
Цялото семейство сме проститутки. И аз, и четирите ми дъщери", усмихва се 41-годишната Диляна Михайлова.
Бившата работничка във врачанския текстилен комбинат не се притеснява да признае, че изкарва прехраната си на магистралата.
За Диляна и
дъщерите  проституцията
не е срамна работа
Тя се е превърнала в семеен бизнес, който петте жени управляват с лекота. Изкарват сериозни доходи от по няколко хиляди лева на месец. Не се отчитат на сводници, не плащат данъци и не ровят в джобовете си за стотинки, когато плащат сметката си в магазина.
Семейството проститутки винаги e добре облечено, поддържано, нахранено и удовлетворено от живота. Жените са поели съдбата си в свои ръце и не чакат някой да решава вместо тях. “Колко пъти ходя до борсата да си търся работа и всеки се прави на луд. Предлагат ми все такава работа, дето не ми изнася. Последния път ми дадоха един чувал и ми казаха, че
ще ходя покрай контейнерите да събирам боклука”,
поклаща глава Диляна.
Жената е наясно, че основното образование и завършеният 10-и клас в Текстилния техникум в Мездра й гарантират перманентно място в списъците с безработни и не претендира за друга по-висококвалифицирана работа, но има изисквания - държи, ако чисти, поне да не са уличните кофи. Преди време 41-годишната врачанка се оказва с няколко заема и никакви приходи. Детските надбавки от по 35 лева на дете не стигат дори за едно пазаруване в магазина.
За да изчисти борчовете си и да започне да живее нормално, Диляна трябва или да излезе на магистралата, или да спечели шестица от тотото. Вместо да бъде модел за подражание на четирите си по-големи дъщери, които от години продават младите си тела, майката на общо 7 деца тръгва по техния път.
Диляна зарязва алтернативата "Бюро по труда" и залага на по-реален вариант за намиране на работа. Преди две години се влива в гвардията на продаващи плът жрици на любовта.
Дъщеря  Вяра още обвинява себе си и сестрите си за крайната стъпка на майка си
“Ние я оставихме и затова излезе. Преди работехме за други хора. Сега само за себе си. Така помагам и на майка ми, и се издържам без проблеми. Може ли жена на тия години да ходи да чисти кофите. Цяла Враца я познава, няма да  го позволя никога”, повдига рамене 22-годишната брюнетка и продължава да бели печените чушки за семейната вечеря.
Втората дъщеря на Диляна си спомня как като тийнейджърка постоянно бягала от дома си, за да работи на улицата. “Майка ми ме биеше. Пребиваше ме. Аз пак бягах, отивах и работех при сводници...”, поклаща глава красивото момиче.
От социалните служби и полицията във Враца имат друга теория за старта на кариерата на четирите сестри. Общински служители си спом-нят как редовно прибирали от магистралата четирите сестри Ели, Вяра, Боби и Емилия. Връщали ги на майка им и час по-късно отново откривали децата на пътя.
Тогава непълнолетните момичета получавали скромен хонорар от пет лева на ден, лъскави дрехи за работа, кафе и кутия цигари.
Години по-късно, вече професионалистки, младите жени са забравили тежките времена и се радват на благополучието си в настоящето. Казват, че не броят парите, които изкарват на месец. "Това е най-лесната и най-доходната работа.
Има дни, когато има много пари. Друг път няма никакви. Така е и с момичетата. Всичките ми дъщери са слаби и хубавички. За всеки влак си има пътници.
Не мога да кажа,
че някоя е най-добра
 Ако днес едната изкара повече, утре може да е другата", разяснява майката Диляна и намига шеговито на дъщеря си Вяра.
Дневната надница на момичето е между 200 и 500 лв. Не плаща на сводник, държавата не  удържа данъци и осигуровки. Прибира суха парата и се чувства прекрасно. В крехката  физика живее преждевременно остаряла жена, която твърди, че съзнанието  е минало през всички житейски изпитания, а красотата на тялото  е изсмукана от 6-те години на магистралата.
Въпреки това нито Вяра, нито някоя от сестрите  иска да промени досегашния си начин на живот. Харесва им да управляват ежедневието си, да избират кога да работят, да се качват на собствения си автомобил и
да се самокомандироват за Околовръстното на София
Вяра осъзнава, че също като майка си няма друг вариант да оцелее. "Добре ми е, пари си изкарвам. Не съм зависима от когото и да било. Не може майка ми цял живот да ме храни и да ме пои", избърсва челото си с ръка момичето, което отскоро е и глава на семейство. Издържа не само детето си, но и майка си, която от месец е в отпуска.
"Няма как. Ако разчиташ на държавата, умираш от глад.
Много скъпо е станало. Тук е ад. Детските са едва 35 лева. Не стигат и за едно пазаруване в хранителен магазин, а маратонките на брат ми струват 135 лв.", кима към вратата младата жрица на любовта и допълва, че
благодарение на
майка  14-годишният тийнейджър разполага
и със собствен лаптоп
Семейството на Диляна спокойно може да работи и като рекламен агент на професията си. Жените не спират да изброяват плюсовете на проституцията и да се хвалят колко добре си живеят с честно изкараните от тях пари.
"Как щеше да стане иначе, ако не излизахме на магистралата? Самият той ми каза веднъж:
"Мамо, не се срамувам, че си проститутка. Щях да се срамувам, ако ходя със скъсани обувки." И е много прав", обобщава със спокоен тон 41-годишната жена, докато прибира в дамската чанта новия си модерен телефон. Поредната екстра, която може да си позволи с доходите от "семейния бизнес".

От всяко дърво
свирка не става

Не всеки може да работи на улицата, категорични са жените от семейството на Диляна. За да станеш проститутка, трябва да притежаваш много дарби. Красотата и младостта винаги са предимство, но ако не си добър психолог и нямаш подход към клиентите, конкуренцията ще те изхвърли от пазара.
"От всяко дърво свирка не става. Има момичета на по 20 години, но клиентите бягат от тях. Може и да съм по-стара, но знам как да подходя. Трябва да имаш железни нерви, да си търпелив, да имаш по-културни обноски. Като спре човек, да кажеш някоя блага дума: "Ще работиме ли? Хайде, пиленце..." Трябва ти усет", разкрива тайните на занаята Диляна.
Външният вид също е от значение. Петте жени харчат солидни суми за дрехи, бижута и козметика. "Не може да идеш по пижама на пътя! Кой ще ти спре? Контиш се и тръгваш. Слагаш туника, изкарваш циците, слагаш стъклените токчета", подсмихва се 41-годишната жена.

Работят и бременни
до деветия месец

За шестте години трудов стаж на магистралата втората дъщеря на Диляна Вяра е натрупала стабилен опит и високо самочувствие. На пътя момичето се чувства като у дома. Няма проблеми да работи дори и докато е бременна с второто си дете.
За фината брюнетка бременността и проституцията не са нито странна комбинация, нито необичайно положение, а още по-малко резултат на извратено съзнание. Това е бонус - гаранция, че ще има по-голям оборот.
"Има време, докато ми проличи, че съм бременна. Работила съм и с първото. До 9-и месец бях на пътя. Клиентите повече обичат бременни. Късат се. Един след друг спират", обобщава с равен тон 22-годишното момиче.

Две от дъщерите в
 педофилски скандал

В педофилски скандал с възрастен американец се забъркват две от дъщерите на Диляна преди 8 години. По-късно Окръжният съд във Враца постановява 3 години условна присъда на 70-годишния американец Юджийн Мейнард.
Мъжът е уличен в педофилия, след като в апартамента му в България са открити стотици снимки с порнографско съдържание. "Звездите" на фотосесията са 3 непълнолетни момичета от града. Две от тях се оказват дъщери на Диляна, която по това време се грижи за по-малките си деца. Трите заснети момичета са на възраст между 12 и 14 години. Възрастният американец е обвинен в притежание на порнографски материали с непълнолетните деца, както и в блудство с тях. Съдът признава Мейнард за виновен и постановява подсъдимият да плати по 1000 лв. глоба за всяко от децата, с които е блудствал.

ЧАР: Най-голямата дъщеря Ели и най-малката Емилия привличат мъжките погледи със стройни тела и широки усмивки
ЧАР: Най-голямата дъщеря Ели и най-малката Емилия привличат мъжките погледи със стройни тела и широки усмивки