Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов

"Слави е добре, всички статии, които четете как е зле физически и здравословно, са абсолютни глупости". Това заяви пред ТВ1 относно здравословното състояние на Слави Трифонов зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Той определи Съвета за електронни медии като "вредна структура", както и като вреден законът за медиите. "Ще има нов закон и нов и генерален директор, ако следващият парламент издържи по-дълго", закани се той.

Йорданов даде да се разбере, че ако след изборите на 11 юли ИТН съставят кабинет, то някои от настоящите министри могат да попаднат в него. "Част от министрите вършат много добра работа, особено с показването на престъпленията", посочи той, акцентирайки на работата на министрите на икономиката и финансите. "Справят се прекрасно", даде оценката си той. Според него служебният кабинет вече е задал моделът, по който трябва да се работи и занапред. "Ненормалното беше 11 г. мафията да владее държавата. Запъват се сега, но след два месеца ще видим какво ще правят", заяви заместникът на Трифонов по адрес на ръководители в държавната администрация, които отказват да си тръгнат.

Според Йорданов подходът в бъдещото управление е, "че трябва да се вкарат едни хора във властта, които не са корумпирани и трябва да свършат определена работа за определено време, защото дългото оставане във властта изкушава".

Той твърди, че няма амбиции да става министър-председател.

Йорданов нахока Татяна Дончева, която преди ден предложи в началото на новия парламент да бъде подписана от всички политически сили декларация за национално спасение.

"ГЕРБ и ДПС са ужасно токсични, БСП също. Продължаваме да го твърдим - с тях коалиция няма да правим. Нека да минат изборите, не сме врачки, и тогава спрямо резултата от тях, ще се опитаме да постъпим правилно и достойно. Не даваме пари за социологически изследвания, те се издъниха блестящо преди месец и половина. Моделът, който е обхванал цялата държава, трябва да бъде изчегъртан изцяло. Това минава и през премахването на спецпрокуратурата. Бухалка на бившите управляващи, нямат капчица доверие, няма да им помагаме и да прикриваме какво са правили", коментира още зам.шефът на ИТН.