Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ТОДОР КАНТАРДЖИЕВ
СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
ТОДОР КАНТАРДЖИЕВ СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Д-р Стойчо Кацаров е опасен за здравната система, може би е полезен за частните структури там

"Научих от министър Кацаров, че ще бъда пенсиониран. Каза ми го в личен разговор. Благодарих му, че не го научавам от медиите", каза проф. Тодор Кантарджиев в сутрешния блок на Би Ти Ви. Той беше пенсиониран като директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Проф. Кантарджиев посочи, че познава д-р Стойчо Кацаров от времето, когато е бил зам.-министър във второто правителство на Иван Костов. "Тогава се наливаха основите на Здравната каса с едни пътеки, които са уникат в света - със свръхфинансирани дейности, без пари за профилактика. Опасни хора са тези, които направиха толкова много тогава, а сега бяха върнати да го дооправят. Визирам д-р Стойчо Кацаров като опасен за системата на профилактиката в здравеопазването. Може би е много полезен за частните структури в здравеопазването", каза проф. Кантарджиев. Той посочи, че не е доволен от системата на здравеопазване за последните 20 г.  

"Добре съм. Приятно съм изненадан, че толкова много хора ме подкрепят. Колегите протестират в моя защита. Моля ги да се успокоят. Нямах възможност да се сбогувам с тях. Те са най-добрия екип и показаха какво могат да направят за страната и народа си", каза още емблематичният член на НОЩ. 

Той похвали и наследничката си на поста проф. Христова, която дълги години е била негов заместник и е предал опита си.  

"Сега търсят грешките на предишните. Важно е сега хората да се мотивират за ваксиниране. Тези 20 хиляди ваксини на ден са малко. Трябва да се правят по 50-60 хиляди. А когато се търсят грешки на предишните, хората се демотивират за ваксинация", каза професорът.

Той коментира и 600-те хиляди от декларацията си.  Кантарджиев разкри, че страда от тежко хематологично заболяване.

"На никого не пожелавам да събира пари за трансплантация на костен мозък. Когато започна епидемията, бях много зле. Цял живот семейството ми е събирало тези пари. За съжаление жена ми почина внезапно през 2016 година, когато за пръв път бях на трансплантация. Тя имаше застраховка живот в американската фирма, в която работеше. Та това са парите от декларацията ми", каза проф. Кантарджиев.