Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Кошлуков
Емил Кошлуков

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков ще заведе дело срещу служебния министър на културата Велислав Минеков заради "откровени лъжи и клевети" по думите му, разпространени от министъра на пресконференция днес.

За това съобщи Кошлуков в официално изявление до медиите, което публикува и във фейсбук.

Шефът на БНТ пише:

Във връзка с разпространените неверни твърдения от г-н Минеков на пресконференция днес (08.06.), заявявам категорично, че тези твърдения са откровени лъжи и клевети. Ще предприема всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път.

Г-н Минеков в качеството му на министър си позволи да изрече лъжи, които хвърлят петно не само върху моето име, но и върху работата на БНТ. Няма да позволя да се тиражират клевети и неверни факти. Безусловно ще защитя своето име и работата на колегите.

На пресконференция в Министерството на културата Минеков обяви, че Кошлуков е в ръководството на фирма, която е в рестрикционния списък по закона "Магнитски". "Става въпрос за "Ноу фрейм медия", която е лично моя и няма как да е обвързана с никое от посочените лица у нас по "Магнитски", каза тв шефът пред "24 часа".

Очаквайте подробности.