Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Обергрупенфюрер Яне Янев на среща с министър-председателя. Лидерът на РЗС продължава да плаши Бойко с уволнение, но в същото време моли премиера да му осигури охрана след взрива пред централата на партията. Както е тръгнало, палавото Яне ще си поиска и безплатни билбордове за кампанията против Бойко. На това народът му вика "гьонсурат". Абе, нали “Наглите” уж ги бяха изловили!
Някой да е виждал президента тъдява? Никаква реакция по мониторинговия доклад на ЕК, пълно мълчание по пукотевиците пред РЗС и ДСБ. Тишина по вота на недоверие. Да не би да е на политически лов на пусия с координати А-Б-В?
На парламентарния контрол г-н Корнелия Нинова отново предизвика премиера да разговарят като мъже. Преди три месеца от трибуната на парламента направо му предложи: “Що не излезете отвън да се разберем като мъже!" Обаче Бойко миролюбиво бяга по тъча. “В нашата партия жените си говорят по женски, а мъжете по мъжки и нещата вървят". Така е, щото сте млада партия. При столетниците разделението по полове вече е малко относително.
Отново код "червено" за левицата. Този път - конгресно. Според соцлидера Сергей Станишев тези избори ще бъдат най-трудните от последните 20 г. И още - ГЕРБ са основният опонент на БСП. Имах аз едни подозрения, че ледовете между сини и червени се топят по-бързо от тези в Гренландия, но чак такова глобално затопляне…След още едно-две гласувания Костов направо ще си го приберат в Коалиция за България.Кадиев пък цитира Томас Джеферсън: “Или ще се държим заедно, или ще увиснем на въжето поотделно." Има и трети вариант - дружно на въжето. Но това ще го видим след изборите.
Пак гласуване на вот на недоверие. В София - лятна буря, в парламента - тих дъждец. Повече безсмислен, отколкото полезен. Онова, което не е било при други вотове, е духът на обреченост и безразличие. Най-интересното: Бойко дойде в парламента, но не и в залата. Остана да гледа дебатите по плазмата в кабинета на Цецка. Можеше да се познае по шестимата гардове в източните кулоари.
Иновация от Иван Костов: “ГЕРБ се превърна в голямо разочарование за десните избиратели." Да бе, а сините се превърнаха в голяма радост за БСП - допълва парламентарната клюкарница.
Изненада - Доган в залата. Още една - любимецът му Делян Пеевски отсъства. Провал - само 91 “за” вота на недоверие. Червените записаха поредния фал от трети опит. Сините записаха унизителна червена точка при червените. И пак без изненади - Сокола предвижда извънредни избори след вота наесен. И пореден вот на недоверие. Както казах, стават като месечния цикъл. Прилича на помпане на спукана гума. Дали Пеевски не се превръща в новия Касим Дал? Или има стратегическо разбирателство с дългосрочна перспектива?
Ама хич не сте за предсрочни избори, да знаете! Не, че ги искате.
А Бойко пак направил първа копка. "Имаме новинаааа", чувам гласа на Бареков.