Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Аристократите-шпиони, които със суперинтелект спасиха десанта в Нормандия След като евакуира всичките си приближени, Хитлер най-вероятно е излетял с последния самолет от Берлин.

Десантът в Нормандия между 6 и 8 юни 1944 г. бележи началото на края за Хитлер, но той едва ли щеше да така успешен, ако не бе интелектът на 20-ина младежи в британските спецслужби МИ5 и МИ6. Историята им е показателна как понякога обикновени хора, водени от велики идеи могат да променят събитията и да спасят милиони животи. 

Те са потомствени аристократи, родени със златни лъжички в устата, но доброволно и осъзнато избират да манипулират преките си началници, Хитлер и Сталин, за да сложат край на тази най-кръвопролитна война. 

До 1943 г. десант на съюзниците е невъзможен, те не разполагат с огневата мощ на Хитлер. Година по-късно успехът продължава да е на кантар, ако не бяха петзвездните младежи, променили завинаги хода на историята. Какво се случва зад кулисите на тази велика победа, ще научите от разговора на Петя Минкова в предаването на БНТ "100% будни" един час и 5 минути след началото.