Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Пенов влиза в съдебната зала. Снимки: Авторът
Ивайло Пенов влиза в съдебната зала. Снимки: Авторът

Под стража в пловдивския районен съд бе доведен биячът на продавача на чорапи Митко Стоянов - Ивайло Пенов, ресторантьор и адвокат с отнети права. Прокурорът Николай Тъпчев обясни, че той е с 4 присъди, три от тях са за измами.

Повдигнато му е обвинение, че на 27 май т.г. е нанесъл лека телесна повреда по хулигански подбуди на уличния търговец. Прокуратурата иска постоянен арест за Пенов, тъй като деянието му е с висока степен на обществена опасност и много граждани са станали свидетели. Другата причина, заради която прокуратура настоява той да остане под ключ, е, че престъплението е извършил в изпитателния срок на предходно условно осъждане.

Според Светлана Калпакчиева, адвокат на Пенов, да се иска постоянен арест за такова деяние е пресилено, а задържането по такова обвинение е безпрецедентно.

Както вече информира 24plovdiv.bg, случаят предизвика буря от възмущение не само в града, но и в цялата страна. Три дни пловдивчани хвърляха мръсни чорапи по заведението на Пенов в кв. "Капана" в знак на възмущение. Мнозина изкупиха чорапите на Митко, а египтянинът Нурелдин Елтамими, който също има заведение под тепетата, обяви, че ще му дари 10 000 лв. Част от сумата щял да му даде в пари, а с останалата сума да му купи хранителни продукти или пък да му направи ремонт на жилището.

Прокурор Николай Тъпчев.
Прокурор Николай Тъпчев.
Пенов бе доведен под стража в съда.
Пенов бе доведен под стража в съда.
Адвокат Светлана Калпакчиева.
Адвокат Светлана Калпакчиева.